Iskolai és Óvodai hírek

Tartalom átvétel
Frissítve: 23 perc 26 másodperc

Csapatverseny SNI, BTMN tanulók részvételével

2017, október 20 - 11:26

A szolnoki szandaszőlősi általános iskolában csapatversenyt szerveztek SNI, BTMN-es tanulóknak. A vetélkedőn 12 szolnoki és megyebeli csapat vett részt, közöttük a zagyvarékasi Menkó Lili, Mondok Katrin, Vízhányó Hanna, Zsákai Lolita, akik az előkelő 3.helyen végeztek. Gratulálunk nekik!

tovább

Színházi előadáson jártunk

2017, október 19 - 15:48

Október 17-én 70 alsó tagozatos diák tekintette meg a Vuk című előadást az Aba Novák Művelődési Központ színháztermében.

Kirándulni megyünk!

2017, október 10 - 14:24

2017. október. 19.-én CSÜTÖRTÖKÖN

autóbusszal megyünk  kirándulni

a Nagy I. és a Nagy II. csoportos gyermekekkel,

a Szolnoki Vadasparkba.

Az óvónéniknél lehet befizetni 500.Ft-ot, a belépőjegy árát,

az utazás költségeit a Szülői munkaközösség finanszírozza.

Indulás: Az óvodától, reggeli után, 9:00-kor.

Érkezés: 12:00 után.

Szükséges felszerelés:

tovább

Lombhullató kirándulás a Kisszögben

2017, október 6 - 13:56

Itt van ősz, itt van újra... a csodaszép színeivel, a sok-sok lehulló levéllel. Mi mindannyian a nagycsoportos és középső csoportos gyerekekkel örömmel szemléltük a falunk egyik büszkeségében a Kisszögben járva az őszi fákat, bokrokat.

tovább

Emlékezés október 6-ára

2017, október 6 - 13:45

Iskolánk tanulói rendhagyó történelemóra keretében előadott műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es magyar szabadságharc leverését követő megtorlás áldozatairól, az Aradon kivégzett vértanúkról.  

tovább

Fényképezkedés az oviban!

2017, október 6 - 13:02

Kedves szülők!

2017.olktóber 11.-én a délelőtti órákban fényképezkedésre

lesz lehetőség az óvodában.

Az idei évben csoportképek is készülnek ezért kérünk minden szülőt, öltöztessék gyermekeiket az alkalomhoz illő csinos ruhába, akkor is ha egyéni fényképet nem is kérnek.

A csoportokban kaphatnak nyomtatványt a megrendeléshez, melyet 2017.10.10.-ig legyenek szívesek a megrendelt képek árával együtt eljuttatni az óvónéniknek.

A képek hátterét a Rózsavölgyi fotó internetes oldalának segítségével is kiválaszthatják.

tovább

Időskorúak köszöntése

2017, október 6 - 11:48

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Maci csoportosai, az idősek napján köszönteni voltak a zagyvarékasi Idősek napközi otthonába.

Versekkel, dalokkal, tánccal, apró ajándékkel köszöntötték az szépkorúakat. Az ünnepeltek nagy tapssal, édességegel köszönték meg a gyerekek ünnepi műsorát.

Jó volt látni az idős nénik , bácsik szeretettől csillogó szemét, ahogy mosolyogva néztek a verselő, daloló kicsikre.

tovább

Osztályok kedvenc ételei az iskolamenzán

2017, október 5 - 13:06

Hagyományteremtő szándékkal október hónaptól az osztályok megszavazhatják kedvenc ételüket, melyet havonta egy nap elkészít az iskolakonyha és az lesz a napi menü.

tovább

II. Kolping Kupa

2017, október 3 - 15:19

2017. szeptember 29-én került megrendezésre a II. Szászbereki Kolping Kupa, mely a szászbereki sportpályán került megrendezésre. Iskolánk fantasztikusan teljesített. A torna során összesen 20-szor (!) találtunk az ellenfelek kapuiba, a 0(!) kapott góllal szemben. Minden meccset győzelemmel zártunk és ezzel a remek teljesítménnyel, illetve  gólaránnyal  a zagyvarékasi diákcsapatunk méltán állhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

tovább

Európai Diáksport Napja

2017, szeptember 29 - 12:56

Iskolánk is csatlakozott ebben a tanévben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Európai Diáksport Napjához. 120 percet mozogtak ezen a napon gyerekeink, melynek része volt a diáksport napi futás teljesítése is. 2017 métert futottak le a tanulók!

tovább

54. Tiszaligeti Napok

2017, szeptember 28 - 08:25

54. Tiszaligeti Napok

 

2 versenyszámban képviseltük iskolánkat: tájékozódási verseny, tűzharc. Először vettünk részt ezeken a megmérettetéseken, mégis szépen szerepeltünk. Békési Veronika 9., Kovács Roxána 10. helyen végzett a tájékozódási versenyen. 

Szüreteltünk

2017, szeptember 26 - 13:43

Az óvodánk őszi első rendezvénye a Szüreti családi nap, melyet a gyerekek nagy örömmel várnak. Mi óvónénik, pedig a szülőkkel együtt nagy izgalommal készültünk erre a napra.

Az idei évben elhatároztuk, hogy valami újdonsággal lepjük meg a gyerekeket, egy szüreti népi játszóházzal. A rendezvényre készülve kutakodtunk, keresgéltünk milyen népi játékokkal játszottak régen a gyerekek. Ennek megfelelően készítettük el ügyességi játékainkat, a halászat, a célba dobás, kellékeit, és lehetőséget biztosítottunk csutka baba készítésére, és próbálkozhattak a gyerekek a kukoricamorzsolással is.

tovább

A MAGYAR GYERMEKVÉDELMI RENDSZER MŰKÖDESE AZ ONLINE KÖRNYEZETBEN

2017, szeptember 26 - 13:26

A kormány az 1488/2016(IX.2.) Kormány határozattal elfogadta a Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáját.

Ennek megfelelően elkészült a rendszer működése, az online környezetben történő gyermek veszélyeztetés tükrében a tájékoztató anyag , melynek közzététele az intézmények honlapján a köznevelési intézmények feladata.

A digtális anyag elérhető:

http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-on...

 

 

 

Valika Óvónénitől búcsúztunk

2017, szeptember 25 - 08:15

Alig múlt el egy év, és hogy az óvoda aktív és nyugdíjas dolgozói összegyűltünk, hogy az egyik nyugdíjba vonuló óvó nénitől búcsúzzunk!

Kézér Valéria, a gyerekek Valika óvó nénije, 40 év munkában töltött idő után elköszönt az óvodánktól.  Fájó szívvel búcsúzott, mert sok élmény, emlék, szép pillanat, még több barát, még több küzdelmes, fáradságos, de sikerekben is gazdag év kötődik számára az óvodánkhoz.  

tovább