Óévzáró karácsonyi vacsora az Óvodában


Itt az adventi időszak vége, meggyújtottuk a negyedik egyben az utolsó gyertyát is az adventi koszorún, és itt a karácsony a legszentebb, legbensőségesebb ünnepünk. A karácsonyt mindannyian várjuk, a gyerekek sok ajándékot, a felnőttek pihenést-nyugalmat remélnek tőle. Ilyenkor jobban figyelünk egymásra, szeretteinkre. Ilyenkor még erősebben érezzük, szükségünk van egymásra. A karácsonyfa alatt gondolunk a szeretteinkre, és mindazokra, akik nem lehetnek velünk. A Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából, sikerült elérni, hogy az év utolsó napjaiban még egyszer, mi az óvoda dolgozói, nyugdíjasai összejöhettünk egy vacsorával egybekötött ünnepi alkalomra.
Ilyenkor év végén kicsit vissza is tekintünk az elmúlt évre, ami bizony újra nagy kihívás volt valamennyiünk számára. De mindenki tette a dolgát, a legjobb tudása képessége szerint, megoldottuk a legnehezebb helyzeteket is.
Ezúton is szeretném megköszönni az óvoda és az óvoda konyha valamennyi dolgozójának egész évben végzett munkáját! Külön szeretném megköszönni, Gál Józsefné Erzsike dajka néninek az intézményben eltöltött 25 éves munkáját. Köszönetként kiemelkedő munkáját emléklappal és virággal igyekeztünk megköszönni.
Kívánunk neki jó egészséget, további sikereket a munkájában.
Búcsúzóul, mint óvodavezető, nyugdíjba vonulásom miatt, szeretném megköszönni munkatársaimnak a sok éves együtt végzett munkát, és kívánom, hogy az elkövetkezendő időszakban is, együtt kéz a kézben egymást még jobban segítve, figyelve egymásra, próbáljátok végezni a feladataitokat. Mert nem csak ilyenkor az ünnep alkalmával, hanem egész évben fontos az egymás tisztelete, szeretete, segítése.
Kívánok minden munkatársamnak, szülőknek, óvodásnak, áldott, szeretetteljes boldog karácsonyt, és egészségben, sikerekben, eredményekben gazdag boldog újesztendőt!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Karácsonyi Játszóház az oviban


Már hagyomány az óvodánkban így karácsony előtt a gyerekekkel, vendégül látjuk a szülőket családtagokat egy nagy közös családi napra. Az idei évben is nagyon készültünk a gyerekekkel a nagy napra amikor a szülők, nagyszülők, testvérek és más családtagok is eljöttek velünk ünnepelni, készülődni az otthoni igazi karácsonyra. A fiúk, a Lucázós műsorukkal szereztek nagy örömöt a vendégeknek, míg a lányok a csillagfényes táncukkal elkápráztattak valamennyi jelenlévőt, még kisebb gyerekek is csodálattal lesték a tiszta fehérbe öltözött, glóriás, csillagos táncoslányokat.
A kis, középső, és a Katica csoportos gyerekek pedig versekkel dalokat adtak elő, amit a vendégek nagy tapssal köszöntek meg. Végül a műsorunk lezárásaként, szülők gyerekek, óvodai dolgozók együtt énekeltük el a Kis karácsony nagy karácsony kezdetű dalt. Ezután invitáltuk, a gyerekeket a játszóházba, ahol sokféle karácsonyi ajándékot, üdvözlő lapot készíthettek az óvónénik segítségével. Az elkészített díszeket, hazavihették, hogy majd karácsonykor a fa alá tehessék, vagy meglephessék vele a családtagjaikat. Egy igazán jó hangulatú délutánt töltöttünk együtt, így kívántunk minden résztvevőnek: Boldog karácsonyt! 

Angyalkák jártak az óvodánkban


A december hónap a meglepetések hónapja, várjuk a jézus születését, a karácsonyt, a meglepetést. az ajándékokat amit a karácsonyfa alatt találunk. Az ajándék azonban nem csak tárgyi dolog lehet, hanem egy szívből jövő jó kívánság, egy kedves simogatás, egy apró figyelmesség, a szeretet, amit másoktól kapunk, vagy adunk. Karácsony alkalmából a mi óvodánk is egy nagyon kedves ajándékot kapott. A Szolnoki Városi óvodák, Kertvárosi óvodája keresett meg bennünket, hogy az óvodájuk szülei és óvodásai önzetlen felajánlással szeretnék meglepni az óvodánkat, hiszen az intézményünkbe hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek is járnak. Az óvodásaik, szüleik játékokat gyűjtöttek melyet ünnepélyes keretek között adtak át a gyerekeinknek. Sok hasznos és szép ajándékot hoztak az angyalkák, név szerint: Balázsné Fehér Anikó tagóvoda-vezető, valamint Kézér Zsuzsanna, Kállainé-Tóth Edina szociális segítők, a kapcsolattartásban pedig Tormáné Blaha Veronika volt a segítőnk.
A sok szép ajándékot mi is igyekeztünk kedves szavakkal megköszönni, és a nagycsoportos lányaink pedig a karácsonyi táncukkal kedveskedtek a vendégeinknek. Nagy örömöt szereztek magával a gesztussal, és a gyerekeknek természetesen a játékokkal, melyet nagy örömmel vettek birtokba a gyerekek! Köszönjük a támogatást, és kívánunk az angyalainknak, és a Kertvárosi Tagóvoda valamennyi dolgozójának, óvodásának, és szüleiknek:
Boldog karácsonyt, kellemes karácsonyi ünnepeket! 

Lucázni voltunk


December 13, Luca napja. Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi hiedelem és szokás kapcsolódna, mint Luca napjához. Ez a nap éppúgy alkalmas volt termékenységvarázslásra, mint és időjárásjóslásra, bizonyos női munkák tiltására, valamint a lucaszék készítésére. E napon a cél elsődlegesen a tyúkok termékenységvarázslása volt. Ehhez kapcsolódott a nők munkatilalma is. Országszerte úgy tartották, ha ezen a napon fonnának vagy varrnának, akkor ezzel bevarrnák a tyúkok fenekét. Azért, hogy jó ülősek legyenek a tyúkok, a gazdasszonynak napközben ülnie vagy feküdnie kellett. „Ülni kell a kuckóban, hogy sok kotlóstyúk legyen!” – tartották Zagyvarékason (Pócs 1964: 147). Egyes falvaiban a közelmúltig szokás volt a Luca-napi kotyolás. Fiúgyerekek házról házra járva mondták, énekelték a termékenységvarázsló mágikus szövegüket:
Luca-Luca kitty-kotty
Tojjanak a tiktyok, luggyok!
Kalbászunk olyan hosszi legyen, mint a falu hossza!
Szalonnájuk olyan vastag legyen, mint a mestergerenda!
Zsírjuk annyi legyen, mint kútba a víz!
Pénzük annyi legyen, mint pelyva kutyóba a pelyva!

Ezt a hagyományt elevenítettük föl az óvodás kisfiúkkal, Bagossyné Mészáros Mariann, Bálintné Huszár Mariann óvónénik segítségével. A helyi intézményekbe látogattunk el jó kívánságainkkal. Jó szerencsét kívántunk, az Idősek napközi otthonában, a Móricz Zsigmond művelődési Házban, a Hivatal, és a Zagyvarékasi Égszínkék óvoda konyha dolgozóinak, és a Damjanich János Általános iskolában is. Mindenütt nagy szeretettel fogadták a jó kívánságainkat, és a Luca búzát, melyet a Nyuszi csoportos gyerekek ültettek, és a Luca szalmát, melyet a nagycsoportos gyerekekkel kötözgettünk. A gyerekek jó kívánságát megköszönve, mindenütt kaptunk valami finomságot, cukrot, csokit, nápolyit, mandarint, melyet visszaérve az óvodába a lányokkal megosztozva fogyasztottak el a gyerekek.

Meghívó

Bábszínház az Óvodában


A mikulás ünnep lezárásaként az óvónénik által előadott két, igazán vidám bábelőadást is megtekinthettünk az óvodában. A bábdarab során a gyerekek sokat nevettek, énekeltek, szurkoltak a báboknak. A bábelőadás újdonság volt a gyerekeknek, hiszen nagyon sok kisgyerek még soha nem volt bábszínházban. Köszönjük a vállalkozó kedvű, Polónyi Zsuzsanna, Konkáné Fekete Márta, Hegedűsné Bohács Ilona , és Nagyné Bálint Andrea óvónéniknek a színvonalas előadást! A mese előadás után, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából, még szaloncukorral is kedveskedhettünk a gyerekeknek. 

Nálunk is járt a Mikulás!


December 6-án már nagyon vártuk a Mikulást. Természetesen, erre az alkalomra ünnepi díszekkel dekoráltuk az óvodát, és sok szép verssel, dallal vártuk a Mikulást. Bár hiába reméltük, hogy havas úton, szánkóval érkezik a Mikulás, nem estt a hó, de mégis eljött az óvodánkba, a gyerekek pedig csillogó szemekkel, fogadták az ajándékokkal megpakolt Mikulást. Vidáman telt a délelőtt, zenével, tánccal, sok finomsággal megterített asztalok mellett. Ezúton is köszönjük, a szülők, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyha támogatását, a sok süteményt, üdítőt, szaloncukrot, Kiss Lászlónak pedig a közreműködést a Mikulás rendezvényünkön! Köszönjük Dóra Mónika vállalkozónak, és csapatának, hogy elkészítették számunkra a mikulás csomagokat! A mikulás ünnephez kapcsolódva részt vehettünk a Móricz Zsigmond Művelődési Ház által szervezett Földre száll a hóember című interaktív zenés Mikulásváró rendezvényen. Köszönjük a Művelődési Ház dolgozóinak a kedves meglepetést!

Adventi gyertyagyújtás


December a várakozás időszaka. Az adventi időszak idején egy kicsit elcsendesedünk és nagy várakozással telik a karácsony estéig a négy hét. Az idei évben már az advent első hétvégéjén, ünneplőbe öltöztettük a szívünket, lelkünket, hiszen a település Adventi koszorúján az első gyertya meggyújtásakor a Nyuszi csoportos gyerekeink nagyon hangulatos ünnepi műsorral lepték meg a település lakóit. Gyönyörűen csengő hangon énekelték a dalokat és az ünnepi verseket. Minden részvevőnek bizonyára maradandó élményt, lelki feltöltődést nyújtva. Ezúton is gratulálok a felkészítő óvónéniknek Konkáné Fekete Mártának, és Asztalos-Gamauf Szilvia óvónéninek, Polónyi Imréné Katika dajkanéninek!

Boldog nyugdíjas éveket Magdika Óvónéni!


2022. november 23-án azért gyűlt össze az óvoda valamennyi dolgozója, hogy elköszönjünk Gömöri Magdolna Óvónénitől, megköszönjük a nálunk töltött éveket, és hogy a munkatársunk volt.
Így köszöntöttük:
Kedves Magdika!
Gratulálunk a nyugdíjba vonulásod alkalmából! De mielőtt búcsút mondanánk, kicsit tekintsünk vissza az elmúlt évekre, a bejárt életutadra.
Gömöri Magdolna 1958 március 21 én született Jászapátin. Az általános iskolai tanulmányai után, 1976-ban a Hajnóczy József Gimnázium és Óvónő képző Szakközépiskolában érettségizett, és a Jászkiséri MÁV Építő-gépjavító Üzem óvodájában helyezkedett el. 1982-től Veszprémben egy napközi otthonos óvodában folytatta a pedagógusi munkáját, egészen 1984-ig, majd a Szolnoki 7. számú óvodai intézményben nevelte az óvodás gyerekeket. Munkája mellett 1987-ben a Szarvasi Óvónőképző Intézetben óvónői diplomát szerzett. 2011-2012 egy évig a Szt. Tamás Görög Katolikus Általános iskola és óvodájában dolgozott. Majd 2014 szeptemberétől a Tiszabői óvoda Margaréta óvodában, és a Homoki óvodában dolgozott. 2019-től, pedig a Zagyvarékasi Égszínkék óvoda nevelő testületét erősíti napjainkig.
Csodálattal figyeltük napjainkig az ügyes kreatív munkáit, hiszen a kézműveskedés a hobbija, de nem csoda hogy ennyire ügyes, hiszen 1995 óta a kismesterségek szakoktatója is. Mindig nagy odafigyeléssel végezte a munkáját, a gyermekek harmonikus személyiség fejlesztését, iskolára való felkészítését, szeretetteljes, családias légkörben. Ezért megérdemelten, 1991-ben miniszteri dicséretben részesült.
Megérdemelten, hiszen ő egy igazi vérbeli PEDAGÓGUS, nagybetűvel, mert mindig is szerette munkáját.
„ LEV TOLSZTOJ” szerint:
Ha egyszer a pedagógus szereti munkáját, akkor jó pedagógus lesz. Ha szereti tanulóit úgy, mint apja és anyja akkor jobb pedagógus lesz annál, aki minden könyvet elolvasott, de nem szereti sem a munkáját, sem a tanítványait. Ha pedig egyesíti önmagában munkájának, és tanítványainak szeretetét, akkor tökéletes pedagógus.

Az óvodásait megkérdezve miért szeretem Magdika nénit? -ilyen válaszokat kaptam:
Szeretem, Magdika nénit mert: Kedves velünk. Mindenkit szeret, mesél, táncol velünk. Mert megölel bennünket, vigyáz ránk, ő a barátunk. Mert kedves velünk, még a büntetés is sima. Játszik velünk, és vicceskedik.
Magdika! Ha lehunyod a szemed előtted terem rengeteg kacagós, vidám, és megható emlék, édes vidám emlékképek az elmúlt 3 évből. Csak pár nevet mondok Lili, Encsi, Izabella, Máté, Annabella, Csabika, Noel, Jázmin, Robika, Dávidka, Ricsike. Remélem, megőrzöd emlékezetedben a velük közös élményeket, az óvodánkban együtt, átélt rendezvényeket, szüreti, szülinapi, húsvéti, karácsonyi ünnepi műsorokat, óvónénikkel közös táncokat, a mikulás mesejáték vidám pillanatait.
De nem is ez a legfontosabb, hiszen ahogy William Shakespeare a nagy drámaíró mondta:
”Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell, mert akit szeretünk, azt nem feledjük.”
Bízom benne, hogy szeretettel gondolsz majd az itt eltöltött időre, és azokra, akikkel együtt dolgoztál a nyugdíjazásod előtti években, azokra a kedves gyerekekre, akik az utolsó, munkával töltött éveidben szeretettel, vidámsággal vettek körül.
Az olyan emberek, mint Te mikor nyugdíjba mennek, valójában nem vonulnak vissza, hanem új és nagyszerű dolgok megvalósításán fáradoznak.
A mai nap csak egy új életszakasz kezdete!
Kedves Magdika!
Szeretettel köszöntelek nyugdíjazásod alkalmával!
Őszintén kívánom, hogy teljesüljenek álmaid, amelyek eddig elmaradtak, a sok évi munka miatt!
Kívánok a magam és a munkatársaid nevében nagyon jó egészséget, hosszú boldog nyugdíjas éveket!
Fogadd tőlünk ezt a búcsú ajándékot, amit nagy szeretettel választottunk Neked, és majd ha rá nézel, vagy viseled azért jussunk eszedbe, és a tőlünk kapott ajándékból szabad idődben alkoss valami nagyon szépet!

A Zagyvarékasi Égszínkék óvoda dolgozói, Nyugdíjasai és óvodásai nevében
Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Meghívó


21 éves lett a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda


Másoknak, november 10. csütörtök csak egy hétköznap, de a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda óvodásainak, és dolgozóinak más volt ez a nap, mint többi, mert ezen a napon ünnepeltük az óvodánk 21 születésnapját!
Nagy várakozás előzte meg ezt a napot. Az óvónénik, a gyerekekkel, feldíszítették az óvoda minden termét, folyosóját. Égszínkékben díszlett az egész óvoda, az ünnepnapra pedig a gyerekek, az óvoda dolgozói is kék színű ruhákban érkeztek. De már az előző napokban nagy titokban készülődtek a gyerekek, hogy milyen meglepetés tánccal, verssel, fogják köszönteni az óvodánkat a nagy napon.
A születésnapon reggel zene fogadta az óvodába érkező gyerekeket, és ünnepi terítékkel fogyasztották el reggelit is. Mindenki izgalommal várta a 10 órát, hogy kezdődjön az parti. Elénekeltük az óvodánk indulóját, és minden csoport előadta a köszöntőjét. Szebbnél szebb versekkel, dalokkal, hangulatos táncokkal tették emlékezetessé a gyerekek születésnapot. Mi óvónénik is készültünk a gyerekeknek, és az óvodának egy meglepetés pom-pomos tánccal, ami szintén emelte a rendezvény színvonalát.
A köszöntések után, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából egy hatalmas tortával is ünnepelhettünk, a jeles ünnepnapot.
A torta elfogyasztása után, következett Muzsikás Péter zenés interaktív előadása. Minden gyerek táncolt tapsolt, énekelt, miközben ritmus érzékük, és zenei ismereteik is alakult, megismerkedhettek, használhattak számukra még ismeretlen hangszereket is.
Rendezvényünket megtisztelte és velünk ünnepelt Polónyi László Polgármester úr, Zsigmond Rita Bölcsőde vezető, Tormáné Blaha Veronika, szociális munkatárs, Kiss László Képviselő úr pedig egy hatalmas tálca pogácsával lepett meg bennünket, amt ezúton is nagyon szépen köszönünk!
Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napja az óvodának, és még sok-sok évig ünnepelhessük ilyen vidáman, az Égszínkék Óvoda születésnapját!

Állatok világnapja az óvodában


Október 4. az állatok világnapja. Intézményünk nagyon fontosnak tartja, a környezetvédelemre való nevelést, a növények állatok iránti tisztelet, szeretet megalapozását. Ennek érdekében ezen a héten az állatok témakörével foglalkoztunk, próbáltuk a gyerekeket arra ösztönözni, hogy kedvesek legyenek a környezetükben lévő állatokkal, felhívtuk a figyelmüket arra, hogy vannak nehéz sorsú állatok, akikről nagyon kedves jó indulatú emberek az állat otthonokban gondoskodnak. Elmondtuk, hogy mi is tudunk rajtuk segíteni azzal, hogy gyűjtünk élelmet, takarót ezeknek a kutyáknak, cicáknak. Szerencsére a szülők, az óvodásaink, az óvoda dolgozói is segítségünkre voltak támogattak bennünket a felajánlásaikkal. Felhívásunkhoz a Zagyvarékasi község önkormányzata is csatlakozott, ennek eredményeként Polónyi László polgármester úr és a hivatal dolgozói is adományokkal járultak hozzá az adománygyűjtő akciónkhoz. Ennek eredményeként sok-sok kutya és cica eledellel, takaróval, tudtuk segíteni a Törökszentmiklósi BEFOGAD-LAK állatvédő alapítvány munkáját. Ezúton is szeretnénk megköszönni Asztalos-Gamauf Szilvia óvodapedagógusunknak, hogy a segített eljuttatni a felajánlásokat az Alapítvány részére.
Az óvodánkba vendéget is hívtunk Rusvai István kutya kiképző, aki elhozta az egyik tanítványát Mollyt, a magyar vizslát. A gyerekek nagy örömmel figyelték, milyen ügyesen hajtotta végre a kutyus a feladatokat. A bemutató végén a gyerekek meg is simogathatták a Mollyt, testközelből tapasztalhatták meg milyen az, amikor odasimul hozzájuk. Fontos számunkra az érzékenyítés, hogy testközelből tapasztalhassák, hogy az állatok ránk számíthatnak, milyen kedvesek, ragaszkodók tudnak lenni.
Nagyon köszönjük Rusvai Istvánnak, hogy segített nekünk ebben a fontos feladatban.

Adománnyal segítettek:

Csavajda Sándor, Tánczos Boglárka, Oravecz Máté

Adománnyal segítettek:

Csavajda Jázmin, Eager Hédi, Fülöp Jázmin, Kincses Kristóf, Végh Benjámin, Gyurkó Doroti, Osváth Noel, Szabó Runa, Zsákai Kende, Mihályi Zselyke, Csák Benjamin, Varga Benjamin, Tánczos Noémi, Buzgán Bence, Sánta Lilien, Gyurkó Doroti

Adománnyal segítettek:

Réti Zalán, Fornton Elinor, Kovalovszki János, Papp Botond, Rácz Zsolt, Dora Dorián, Kiss Virág, Zaka Luca, Oláh Elizabet, Kökény Benett, Révész Máté

Adománnyal segítettek:

Oravecz Anna, Három Marcell, Fedor Anna, Sipos Bence, Kálai Hanna, Kálai Kiara

Adománnyal segítettek:

Illés Tifani, Csomor Benett, Osváth Emma, Mozsár Kevin, Pető Lola, Sipos Jázmin, Kálai Jázmin, Zaka Dávid, Zsákai Csenge

Felhívás


Október 4. az Állatok világnapja, éppen ezért fontos, hogy legalább ezen a napon, illetve ezen héten, jobban figyeljünk az állatokra! Gondoljunk a nélkülöző kis kutyákra, cicákra! Ha lehetőségünk engedi támogassuk az állatmenhelyen lévő gazdátlan állatokat! Kérünk minden szülőt, óvodást, ha csak kevéssel is de csatlakozzanak az adomány gyűjtésünkhöz, és önzetlen adományukkal gyermekeiknek is mutassanak jó példát. A felhívásunkhoz bárki csatlakozhat, köszönettel várjuk bárki felajánlását! Előre is köszönjük a támogatásokat!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető 

Szüreti vásár az óvodában


Az ősz kezdetével a szüreti mulatságot mindig nagy készülődés előzi meg, az óvodában.
Őszi verseket, dalokat mondogatunk, feldíszítjük a csoportszobákat és az óvoda udvarát. Kikerültek a madárijesztők, és kukoricaszárral, szőlő ágakkal díszítettük fel az óvoda udvarát. A munkából a kedves szülők is kivették részüket, hiszen a meghirdetett töklámpa faragó versenyre nagyon sok szép mókás tökfigurát készítettek a gyerekekkel. Rengeteg szőlőt, gyümölcsöt kaptunk, az anyukák és a nagymamák, anyukák, pedig finom kalácsokkal támogatták a szüreti mulatságunkat. Köszönjük a szorgalmas munkát. Vidáman telt a délelőtt, szőlőszemezgetéssel kezdődött a nap, minden csoportban szorgos kezek dolgozgattak, csipegették és kóstolgatták a gyerekek a mustnak való szőlőt.
A szüret kezdetét szüreti dalok felcsendülése jelezte. Sok vendég érkezett a rendezvényünkre, megtisztelt jelenlétével bennünket a Pénzügyi bizottság elnöke a Polgármesteri szerepkört betöltő Polónyi László igazgató úr, Kiss László képviselő úr, Nagy Gáborné képviselő asszony, velünk ünnepeltek a helyi intézmények vezetői, és a civil szervezetek vezetői, és tagjai. Osztatlan sikere volt a gyerekek szüreti műsorának, a nagycsoportosok táncának. Nagy örömünkre a 2021-ben 75 éves jubileumát ünneplő, Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület két táncosa Hajdú Dorina, és Rimóczi Péter, gyönyörű népviseletben, Kalotaszegi táncot adott elő, mellyel emelték a rendezvényünk színvonalát.
A meghirdetett töklámpa faragó versenyre nagyon sok, ötletes lámpás készült, melyek készítőit emléklappal, és egy kis édességgel jutalmaztunk. A jutalmazottak nevének felsorolása után, kezdődött az igazi szüreti vásári mulatság, táncházzal, vásári forgataggal, vattacukorral, szendvicsekkel, szörppel, limonádéval, és a frissen préselt musttal. Az óvónénik irányításával, népi játékokkal is ismerkedhettek meg a gyerekek, Teknőből halászhattak, fazekakra célozhattak rongylabdával, vesszőből készített karikákkal fakanalakra célozhattak, rongybabát készíthettek és még sok más érdekes dologban próbálhatták ki az ügyességüket a gyerekek. Kézér Csaba támogatónk segítségével még egy igazi traktorba is beülhettek a gyerekek Természetesen a töklámpák fényeit este megcsodálhatták a vendégeink.
A hangulatos délutánnak még a futó zápor sem tudott véget szakítani, fogyott az apukák által préselt friss must, és a sok szendvics, kalács is.
Ezúton is szeretném megköszönni a támogatóinknak a segítséget, az Abonyi Pékségnek a friss puha kenyeret, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítványnak a sok édességet, szörpöt, limonádéhoz valókat, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyha isteni finom süteményét, a szendvicsekhez a zsírt, Kiss László képviselő úr által készített rengeteg pogácsát. Köszönjük Nagy Gáborné képviselő asszony csemege adományát, a Gál Zsolt vállalkozótól kapott zöldségféléket. A Kézér Farm KFT dekorációhoz szükséges szalmabála beszerzésében nyújtott segítséget, a rendelkezésünkre bocsájtotta traktort. Természetesen nagyon hálásak vagyunk a szülők, a civil szervezetek, adományaiért is, segítő munkájukért a mellyel az óvodánk rendezvényét támogatták.
Köszönjük ezúton is a felajánlásokat!
Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Töklámpás készítők névsora

1. Major Márk
2. Csavajda Sándor
3. Bódi Flóra
4. Tánczos Boglárka
5. Rajnai Hanna
6. Kocsis Levente
7. Szántai Bence
8. Darók Kolos
9. Nagy Zoé
10. Tóth Gábor

Töklámpás készítők névsora

1. Végh Benjámin
2. Eager Hédi
3. Kis Benett
4. Csavajda Jázmin
5. Csikó Viktória
6. Serbán Levente
7. Rafael Laura
8. Sánta Lilien
9. Varga Benjámin
10. Tánczos Dániel
11. Mihályi Zselyke
12. Városi Emma
13. Fülöp Jázmina
14. Zsákai László
15. Csák Benett
16. Kincses Kristóf és Kincses Barbara
17. Szabó Runa
18. Buzgán Bence és Buzgán Fanni
19. Gyurkó Doroti

Töklámpás készítők névsora

1. Nagy Lia
2. Réti Zalán
3. Oláh Elizabet
4. Zaka Luca
5. Rácz Zsolt
6. Molnár Melani
7. Révész Máté
8. Fehér Zsüliett
9. Kiss Virág
10. Rajnai Lizett
11. Dora Dorián
12. Tóth Melinda
13. Péva Dorina
14. Farkas Sára
15. Fornton Elinor

Töklámpás készítők névsora

1. Nagy Lizett
2. Németh Linett
3. Sipos Bence
4. Fedor Anna
5. Három Marcell
6. Balogh Zoltán
7. Rácz László

Töklámpás készítők névsora

1. Illés Tifani
2. Mozsár Kevin
3. Osváth Emma
4. Zaka Dávid
5. Sipos Jázmin
6. Pető Lola
7. Csomor Benett

Töklámpa faragó verseny


Kedves Szülők és Gyerekek!

TÖKLÁMPA FARAGÓ VERSENYT hirdetünk, az óvodában!
Minden kis óvodás pályázhat, a családtagjaik segítségével elkészített töklámpással.
A lámpások leadási határideje: 2022 szeptember 15. a szüreti mulatság megkezdéséig.

Minden töklámpa készítőnek emléklappal és édességgel kedveskedünk!
A töklámpások fényeit a szüret napján 18:45-19:45-ig mindenki megcsodálhatja az óvoda udvarán!

Jó készülődést mindenkinek!
Óvónénik

Meghívó


Sok szeretettel meghívunk minden érdeklődőt, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda
2022 szeptember 15-én (csütörtökön) 15:30-kor kezdődő SZÜRETI MULATSÁGÁRA
Belépődíj: 1zacskó süti, vagy ropi, vagy kalács

Program:
1. Köszöntés
2. Az Óvodás gyerekek felvonulása, a szüreti verses köszöntője
3. A nagycsoportos gyermekek táncos műsora
4. Táncház
5. Vásári forgatag, ahol minden óvodás vásárolhat a krajcárjáért, valami számára érdekes ajándékot
6. Szőlőpréselés, must kóstolás, népi játékok az óvónénik közreműködésével.
7. Töklámpa faragó verseny eredmény hirdetése.

A rendezvény ideje alatt, senki nem marad éhen, sem szomjas, mert a Zagyvarékasi gyermekvár Alapítvány jóvoltából, ingyen szörppel, limonádéval, és szendvicsekkel kínáljuk a vendégeinket.

Óvoda nyitogató


Kedves kis Óvodásaink, kedves Szülők!

Hamarosan elkezdődik az új nevelési év, mi óvónénik, már nagyon várjuk a szeptember elsejét, amikor a vakáció után újra velünk lehetnek a már ismert, kis óvodásaink. Bizonyára sok élménnyel gazdagodva, kipihenve várjátok már Ti is a találkozást a kis pajtásaitokkal, és a szeretett óvónénikkel, dajka nénikkel.
Külön szeretettel köszöntjük az új kiscsoportosokat, és szüleiket is, hogy megismerjük őket, szüleiket.
A nyár folyamán megtörténtek a karbantartási munkálatok, festések, mázolások, a szükséges javítások. Köszönjük a Zagyvarékasi Község Ellátó Szervezet valamennyi munkatársának a munkáját.
A dajka nénik, és a közfeladatot ellátó munkatársak, diák munkások segítségével minden termet kitakarítottak, fertőtlenítették az összes játékot, hogy így fogadhassuk a gyerekeket. Az óvónénik, pedig a termeket dekorálták, elkészítették a szükséges eszközöket, összegyűjtögették azt a sok mesét, dalt, verseket, melyeket a gyerekek az év során hallani, megismerni fognak, gyűjtögették az ötleteiket a barkácsolásokhoz, a mozgásos játékokhoz.

Kedves Anyukák, Apukák!
Ahhoz, hogy könnyebben kezdődjön az óvoda, beszélgessenek a gyerekeikkel, arról, hogy még hány napot kell aludni, hogy újra óvodába jön. Készítsék össze együtt az óvodában szükséges eszközöket, az ovis zsákot, váltó cipőt, a kis párnát, takarót. Beszéljenek arról milyen jó lesz találkozni a kis barátaikkal. Akár be is látogathatnak hozzánk egy kis visszaszoktatás kedvéért.
Minden kisgyereknek kívánok a 2022-2023 nevelési évben sok szép élményt, vidám ovis napokat!

Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Ajándékot kaptunk a Samsung Electronics Magyar Zrt-től!


A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda óvodásai és dolgozói nevében ezúton is szeretném megköszönni a Samsung Elektronics Magyar Zrt. vezetőségének, hogy az óvodánkat, adományként támogatták, egy nagy méretű televízióval.
Nagy örömet szereztek mind a gyerekeknek mind pedig az intézményben dolgozó pedagógusoknak!
Nagyon hasznos számunkra ez az adomány, mert a gyerekek nevelésében, oktatásában is tudjuk alkalmazni az új készüléket, valamint ami nagyon fontos számunkra a mai számítástechnikai eszközöket is tudjuk hozzá csatolni, természet filmeket, rövid ismeretterjesztő filmeket is tudunk bemutatni a kis óvodásainknak.
A gyerekek nevében is köszönjük a támogatást hiszen sok hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű kisgyerek is jár az óvodánkba, és számunkra is nagyon fontos a készülék a hátrányaik enyhítésében, a felzárkóztatásuk szempontjából is.
Hálás szívvel köszönjük a jó szándékú felajánlást!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Pedagógusnap az óvodában


Június első vasárnapján ünnepeljük a pedagógusokat és az oktatást nevelést segítőket.
Köszönjük nekik a gyermekekért végzett munkájukat, a sok simogatást, szeretetet, a játékot, vidám együtt töltött szép napokat, ünnepeket kirándulásokat, a tiszta csoportszobákat, a finom ebédeket.
A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha és a Gyermekvár Alapítvány jóvoltából finom vacsorával ünnepelhettünk. A Szülői Szervezet vezetősége nevében Békési Krisztina a szülői munkaközösség elnöke pedig egy-egy szál virággal köszöntötte az intézmény dolgozóit.
Az idei évben a virág és a köszöntő mellett, oklevéllel emléklappal is kedveskedtünk néhány kollégánknak.
Gömöri Magdolnát, óvodában eltöltött 30 éves jubileuma alkalmából köszöntöttük, Asztalos-Gamauf Szilvia kolléganőnket a sikeres Közoktatás vezetői szakvizsgájához gratulálva köszöntöttük.
Miklós Tiborné konyhalányt pedig a nyugdíjba vonulása alkalmából egy emléklappal és virággal leptük meg.
Huttyai Ágnesnek, óvoda-pedagógusunknak, pedig megköszöntük a nálunk végzett munkáját, mert szeptembertől már egy másik óvodában fog dolgozni.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Búcsú az óvodától


Elérkezett az év vége, újra elköszöntek a nagycsoportos gyerekek az óvodától.
Hihetetlen, hiszen még úgy tűnik, most érkeztek az első nap oviba, kicsit félve, sírdogálva.
Most pedig nagy lányok nagy fiúk mosolyognak vissza ránk, csak csodálkozunk milyen okosak, ügyesek lettek azok a kis apróságok.
Igazán nagycsoportosokhoz méltó műsorral dalokkal versekkel köszöntek el az óvodától.
Reméljük megállják valamennyien a helyüket az iskolában.
Kívánunk nekik jó egészséget, sikeres iskolás éveket!
Óvónénik, daduska nénik 

Ballagási
meghívó

Utószülinap és Gyermeknapi parti az Égszínkék Óvodában


Május hónap végén minden évben megünnepeljük a gyereknapot, de az idén duplán ünnepeltünk. Hiszen az ősszel a koronavírus terjedése miatt, kénytelenek voltunk a elhalasztani a nagyszabásúra tervezett oviszületésnapi rendezvényünket.
Így május 18-án délelőtt az óvodánk 20. születésnapját, ünnepeltük, majd délután gyermeknapi családi napra hívtuk a családokat.
Természetesen a rendezvényeinket nagy készülődés, szervezés előzte meg. Nem csak mi, az óvoda dolgozói, hanem a gyerekek is nagy izgalommal készültek a partira. Köszöntő verseket dalokat táncot tanultak a nagy napra.
Minden a tervek szerint alakult, sikerült az alkalomnak megfelelően feldíszíteni az óvodát, az udvart, így már reggel az ünneplőbe öltöztetett óvodában fogadhattuk a gyerekeket.
Reggeli után a tornaszobában, gyűlt össze az óvoda apraja nagyja. hogy versekkel dalokkal tánccal köszöntse az óvoda születésnapját. Vidáman énekeltük együtt az óvodánk indulóját, és Halász Judit a Boldog születésnapot dalát.
Majd a gyönyörű születésnapi tortán számoltuk meg a gyertyákat, melyet az óvoda összes gyerekének segítségével fújtunk el. A torta elfogyasztása után a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány támogatásának segítségével Gregus Anikó előadóművész szórakoztatta a gyerekeket. A délelőtt vidám tánccal, bulizással folytatódott.
A délutánra meghirdetett családi napra nagyon sokan eljöttek, családtagok, leendő óvodásaink és szüleik, de rendezvényünket megtisztelte Kurucz László Polgármester úr, Polónyi László a Damjanich János Általános iskola Igazgatója, Kiss László képviselő úr, Zsigmond Rita a Bölcsőde vezetője, a helyi civil szervezetek vezetői, tagjai is.
Az óvodásaink táncos felvonulása után a Jánosi Ingrid vezetésével a Dream-Dance mazsorett csoport táncában gyönyörködhettünk. Majd elkezdődött a családi délután, ahol sok érdekes dolgot próbálhattak ki a gyerekek, a célba dobálástól kezdve a halászat, az ügyességi játékok, trambulin, barkácsolás várta az óvodásainkat, de csillám tetoválással is kedveskedtünk a gyerekeknek. Az Újszászi rendőrőrs jóvoltából egy rendőrautóba is beülhettek a gyerekek. Találkozhattak igazi rendőrökkel, és megismerkedhették a rendőrök munkájukhoz használt eszközeikkel..
A szülők és a Gyermekvár Alapítvány, a Peze-Pékség, Gál Zsolt vállalkozó a Zagyvarékasi Óvoda konyha, Kiss László képviselő úr támogatásával, finom szendvicsekkel, limonádéval, szörppel, süteményekkel pogácsával kínálhattunk meg a vendégeinket.
Köszönjük ezúton is a szíves támogatásukat!
A parti végén pedig minden óvodásunk, és leendő kis óvodásunk egy-egy lufival térhetett haza a rendezvényről. Egy igazán hangulatos élményekkel teli, emlékezetes napot zárhattunk. 

Gyermeknapi
meghívó

Kirándulni voltunk!


A föld napja alkalmából az óvodásainkkal kirándulni voltunk. A kiscsoportos gyerekekkel a Szolnoki vadasparkba látogattunk el, míg a középsősök Jászberénybe, és a nagycsoportosok a Kecskeméti vadasparkba kirándultak. Nagy öröm volt ez minden kisgyerek számára, hiszen vannak, akik talán még sosem utaztak autóbusszal, ráadásul a barátokkal az óvodás társakkal szerezhettek élményeket. A kirándulás során olyan állatokat is láthattak a gyerekek melyeket csak eddig a képeskönyvekből ismerhettek. Nagy öröm volt, hogy a háziállatok közül a bárányokat, kecskéket, a pónikat lehetett csemegével etetni, illetve a nyuszikat akár meg is lehetett simogatni. A kirándulás során jó alkalom adódott a környezet tudatosság elmélyítésére, és az állatok védelméről való beszélgetésre.
Ezúton szeretném megköszönni támogatóink segítségét, akik nélkül nem tudtuk volna ezeket a hasznos és élménydús kirándulásokat megvalósítani.
Köszönjük a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítványnak, a SZKTT Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központnak, és a Szülői munkaközösségnek támogatását, hogy a három kirándulásunkhoz biztosították az utazás költségeit.

Anyák napi meghívó

Húsvéti rajz és tojásfestő kiállítás az óvodában


Húsvétra készülve meghirdettük a családoknak a szokásos Húsvéti rajz és tojásfestő pályázatot. Nagy örömünkre nagyon sok szép rajzot, kész húsvéti kompozíciót hoztak a gyerekek a pályázatra. Az elkészült munkákból, a húsvéti játszóházunkra egy kiállítást rendeztünk, melynek nagyon sok látogatója volt, gyerekek felnőttek, családtagok, ismerősök. Az elkészült munkákat, a húsvéti nyuszi csokoládé tojásokkal jutalmazta. Köszönjük a résztvevők aktivitását! Gratulálok a pályázaton résztvevő gyerekeknek, családtagjaiknak!

Húsvéti rajz- és tojásfestő verseny résztvevőinek névsora
Nyuszi:
Gyurkó Doroti, Fülöp Jázmin, Eager Hédi, Csikó Viktória, Kincses Kristóf, Városi Emma, Kis Benett, Osváth Noel, Csavajda Jázmin, Zsákai László, Mihályi Zselyke, Csák Benett, Tánczos Dániel, Buzgán Bence, Czifra Ferenc, Sánta Lilien, Szabó Runa, Végh Benjámin
Maci:
Fornton Elinor, Oláh Elizabet, Réti Zalán, Molnár Melani, Fehér Zsüliett, Barta-Dobó István, Suha Boglárka, Rajnai Lizett, Révész Máté, Nagy Lia, Kovalovszki János, Pajor Liliána, Farkas Sára, Kiss Virág, Rácz Zsolt
Mókus:
Nagy Lizett, Sánta Dorina, Farkas Zoltán, Három Marcell, Sipos Bence, Oravecz Anna, Orsós Mária, Kökény Larina, Fedor Anna, Rácz Norina
Süni:
Eisner Izabella, Lugosi Liliána, Kárpáti Laura, Sipos Jázmin, Zaka Dávid, Kálai Jázmin, Tóth Erzsébet és Tóth Melinda, Három Enikő és Zsófi, Góman Csaba
Katica: Novák Róbert, Osváth Emma, Czenke Lia, Pető Lola, Molnár Noel, Kanalas Miklós

Húsvéti játszóház az Égszínkék Óvodában


Elérkezett a húsvét hete, amit már az óvodásainkkal nagy izgalommal vártunk. A gyerekek és az óvoda dolgozói már jónéhány napja készülünk erre a napra. Gyönyörű húsvéti dekorációkat készítettek a csoportok, rengeteg verset dalt mondogattak a gyerekek.
Csinosan felöltözve, végre fogadhattuk a családtagokat is a játszóházunkban. Minden csoport versekkel dalokkal köszöntötte a vendégeket, majd a nagy csoportosok táncában gyönyörködhettünk. A kisebbek is nagy tapssal jutalmazták a nagycsoportosok vidám táncát.
A Katica csoportos gyerekek pedig a húsvéti locsolást elevenítették föl, egy dramatikus játék keretében.
Mi óvónénik, pedig egy meglepetés tánccal szereztünk örömöt a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.
Mindezek után következett a játszóház, ahol a családtagokkal együtt készíthettek a gyerekek sokféle húsvéti díszeket. Simogathattak élő nyuszikát, és mindenkit meginvitáltunk a húsvét alakalmából megrendezett rajz és tojásfestő pályázatra érkezett munkákból összeállított kiállításunkra.
Majd megérkezett a nyuszi és megjutalmazta a szorgalmas gyerekeket, csokoládé tojásokkal. De leginkább minden kisgyerek azt várta amikor az udvaron húsvéti tojások után kutathattak, és a nyuszikától apró tojásokat kaphattak sikeres tojás keresésükért.
Szép időben vidám hangulatban telt a húsvéti készülődés, bizonyára minden résztvevő talált valamit a nap folyamán amit emlékeiben megőriz. A gyerekek örömét, mosolyát, a vidám együtt eltöltött pillanatokat, a szép tavaszi napsugaras délután szerzett élményeket.
Ezúton is köszönjük A Zagyvarkasi Gyermekvár Alapítvány , és Kiss László képviselő úr támogatását, az óvoda valamennyi dolgozójának a munkáját amivel hozzájárultak a nap sikeres megvalósításához.
Kívánunk mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

Húsvéti hagyományőrzés


A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda programjában kiemelt feladatként szerepel a hagyományok ápolása. Néphagyományaink közül a húsvét az egyik kiemelt ünnepünk amire már évek óta nagy lelkesedéssel készülünk, a csoportszobákat, az óvoda helységeit az ünnepre földíszítjük, a gyerekek húsvéti verseket dalokat mondogatnak, készülnek a festett, berzselt tojások. A fiúk mondogatják a locsoló verseket. Az óvodánk egykor meghirdetett jó gyakorlata szerint rajz és tojásfestő pályázatot is hirdetünk a gyerekeknek és családtagjainak. Persze népviseletben tánccal, dramatikus locsolkodó játékkal is készülnek az óvodásaink.
Az idei évben a hagyomány ápolás terén egy újabb színfolttal gazdagodott az óvodánk, hiszen a középső csoportos gyerekek vendéget is hívtak magukhoz Földes Imre bácsit a Magyar Kultúra Lovagját, a falunk díszpolgárát, aki a régi idők húsvéti szokásairól mesélt a gyerekeknek. Megtudtuk, hogyan is történt régen szappanos vízzel, a locsolkodás, hogyan ünnepelték régen Krisztus feltámadásának ünnepét, hogyan járták sorra a lányos házakat, hogy meglocsolják az ismerős lányokat. A locsolásért kapott lyukas húszfilléreseket madzagra fűzve nyakukba akasztották, melyet sok-sok évvel később örök emléknek a Szolnoki Damjanich János múzeum számára ajánlott föl.
Majd régi locsoló verseket is hallhattunk Imre bácsitól. Ezután pedig az óvodásaink mondtak verset, húsvéti dalokat énekeltek, vendégünk is bekapcsolódott az éneklésbe, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Imre bácsi örömmel fogadta az ovisok által készített ajándék nyuszi bábokat.
Végezetül biztatta a gyerekeket, hogy a fiúk öltözzenek föl szépen és húsvét napján menjenek locsolják meg a lányokat, mert ezt a régi szép hagyományt ne hagyják feledésbe merülni.
Jó volt együtt látni a két igen távol eső generációt, az áhítattal figyelő kisgyerekeket, és a meghatottságtól kicsit elhomályosuló tekintetű Imre bácsit, aki boldogan idézte fel a fiatalkori emlékeit.
Köszönjük, hogy itt volt!
Máskor is várjuk, hogy meséljen a gyerekeinknek!

Meghívó


Kedves Szülők, és Gyerekek!

Közeledik a Húsvét, köszöntsük együtt a tavaszt!
2022. április 13-án, SZERDÁN 15:30-tól szeretettel várunk mindenkit a HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZUNKBA!
Belépő: 1db csoki tojás /fő

Programok:
Az óvodásaink köszöntő műsora
Az óvónénik meglepetés műsora
Minden csoportszobában barkácsolás
Nyuszi simogató
A húsvéti rajzpályázat és tojásfestés eredményhirdetése
Tojáskereső verseny

A programok ideje alatt megtekinthető a gyerekek által készített, húsvéti kézműves munkákból összeállított kiállítás.
Mindenkit szeretettel várunk!

Húsvéti rajz és tojásfestő pályázat 2022

Tájékoztatás iskolai beiratkozáshoz

Óvodai beiratkozás 2022

Köszönet


Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak az önzetlen adományozóknak, szülőknek, az óvoda dolgozóinak, a település jószándékú lakóinak, vállalkozóinak, akik csatlakoztak ADOMÁNYAIKKAL a háború elől menekülők megsegítéséért! Elég sok adomány érkezett az Zagyvarékasi Égszínkék Óvodába, élelmiszerek, babáknak, felnőtteknek, tisztálkodási, babaápolási szerek, gyógyszerek, ruhaneműk. Mindezeket dobozba csomagolva felirattal ellátva a Zagyvarékasi Község önkormányzatának adományaival együtt juttattuk el a rászorulók részére. Köszönet minden adományozónak!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Felhívás


ADOMÁNYGYŰJTÉS a háború elől menekülők megsegítéséért!
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy csatlakozva Zagyvarékasi Község önkormányzatának felhívásához a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda gyűjtést szervez az ukrajnai háborús konfliktus miatt menekülni kényszerült emberek megsegítésére. Adományként elsősorban TARTÓS ÉLELMISZERT, TAKARÓKAT ÉS HIGIÉNIAI TERMÉKEKET várunk a segíteni szándékozó lakosoktól és vállalkozásoktól, egyéni támogatóktól. Az adományok leadása az óvodában / 5051 Zagyvarékas Dózsa György tér / is lehetséges, 2022.03.04-ig. Az összegyűjtött adományokat az önkormányzat segítségével juttatjuk el a rászorulók részére.

Farsang van, farsang van, járjuk a táncot vígabban...


Elérkezett a farsang ideje, hogy elűzzük a telet, és várhassuk a jó időt. Az Égszínkék óvodában a néphagyomány szerint mi is jelmezbe bújva hangos zeneszóval búcsúztattuk a hideget, a rossz időt. Nagy izgalommal készültek a gyerekek a farsangi rendezvényre, tánccal, szép díszekkel, versekkel dalokkal, álarcokkal. Színes lampionok lufik, vidám bohócok sorakoztak a faliújságokon, az ablakokban, a termek mini galériájában is. A várva várt nagy napon pedig minden gyerek és óvónéni, daduska néni jelmezbe öltözött. Tánccal, tréfás játékokkal, evéssel-ivással, mindenféle finomsággal megrakott asztaloknál ünnepelhettek a gyerekek. Nagyon jól érezték magukat a bálozók, délután mindenki az élményeit mesélte, hogy milyen jó buli volt az oviban. Szerintem sikeres lesz a télűzés az idén, mert rajtunk nem múlt, olyan nagy zenebonával búcsúztattuk el a téli hideget.
Mert a farsang februárban nagy örömet ünnepel, múlik a tél, haja-huj s a tavasznak jönni kell!!
Köszönjük a kedves szülőknek ezúton is a támogatásukat, a szép és ötletes jelmezeket, a sok finomságot, amivel meglepték a gyerekeket. Köszönjük a Zagyvarékasi Óvoda konyha által felajánlott ízletes farsangi fánkot, Kiss László képviselő úrnak a finom lekváros süteményt!

Támogassák Óvodánk Alapítványát!


A Zagyvarékasi Óvoda Gyermekvár Alapítványa, tisztelettel kéri a támogatóit, hogy a 2021 évi személyi jövedelem adójuk 1%-át szíveskedjenek az óvodások javára felajánlani.

Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány
Adószámunk: 18835814-1-16
Az alapítvány célja: A zagyvarékasi óvodás gyerekek nevelési, oktatási feltételeinek javítása, a gyermekek szociális helyzetének segítése, az ehhez szükséges pénzeszközök folyamatos biztosítása.
Szíves támogatásukat előre is köszönjük!

Konkáné Fekete Márta
A kuratórium Elnöke

Szülői értekezlet

Screenasdshot_2

© Copyright 2022. Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha - Minden jog fenntartva!     Az oldalt készítette: HiSoft