Gyermeknapi
meghívó

Kirándulni voltunk!


A föld napja alkalmából az óvodásainkkal kirándulni voltunk. A kiscsoportos gyerekekkel a Szolnoki vadasparkba látogattunk el, míg a középsősök Jászberénybe, és a nagycsoportosok a Kecskeméti vadasparkba kirándultak. Nagy öröm volt ez minden kisgyerek számára, hiszen vannak, akik talán még sosem utaztak autóbusszal, ráadásul a barátokkal az óvodás társakkal szerezhettek élményeket. A kirándulás során olyan állatokat is láthattak a gyerekek melyeket csak eddig a képeskönyvekből ismerhettek. Nagy öröm volt, hogy a háziállatok közül a bárányokat, kecskéket, a pónikat lehetett csemegével etetni, illetve a nyuszikat akár meg is lehetett simogatni. A kirándulás során jó alkalom adódott a környezet tudatosság elmélyítésére, és az állatok védelméről való beszélgetésre.
Ezúton szeretném megköszönni támogatóink segítségét, akik nélkül nem tudtuk volna ezeket a hasznos és élménydús kirándulásokat megvalósítani.
Köszönjük a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítványnak, a SZKTT Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központnak, és a Szülői munkaközösségnek támogatását, hogy a három kirándulásunkhoz biztosították az utazás költségeit.

Anyák napi meghívó

Húsvéti rajz és tojásfestő kiállítás az óvodában


Húsvétra készülve meghirdettük a családoknak a szokásos Húsvéti rajz és tojásfestő pályázatot. Nagy örömünkre nagyon sok szép rajzot, kész húsvéti kompozíciót hoztak a gyerekek a pályázatra. Az elkészült munkákból, a húsvéti játszóházunkra egy kiállítást rendeztünk, melynek nagyon sok látogatója volt, gyerekek felnőttek, családtagok, ismerősök. Az elkészült munkákat, a húsvéti nyuszi csokoládé tojásokkal jutalmazta. Köszönjük a résztvevők aktivitását! Gratulálok a pályázaton résztvevő gyerekeknek, családtagjaiknak!

Húsvéti rajz- és tojásfestő verseny résztvevőinek névsora
Nyuszi:
Gyurkó Doroti, Fülöp Jázmin, Eager Hédi, Csikó Viktória, Kincses Kristóf, Városi Emma, Kis Benett, Osváth Noel, Csavajda Jázmin, Zsákai László, Mihályi Zselyke, Csák Benett, Tánczos Dániel, Buzgán Bence, Czifra Ferenc, Sánta Lilien, Szabó Runa, Végh Benjámin
Maci:
Fornton Elinor, Oláh Elizabet, Réti Zalán, Molnár Melani, Fehér Zsüliett, Barta-Dobó István, Suha Boglárka, Rajnai Lizett, Révész Máté, Nagy Lia, Kovalovszki János, Pajor Liliána, Farkas Sára, Kiss Virág, Rácz Zsolt
Mókus:
Nagy Lizett, Sánta Dorina, Farkas Zoltán, Három Marcell, Sipos Bence, Oravecz Anna, Orsós Mária, Kökény Larina, Fedor Anna, Rácz Norina
Süni:
Eisner Izabella, Lugosi Liliána, Kárpáti Laura, Sipos Jázmin, Zaka Dávid, Kálai Jázmin, Tóth Erzsébet és Tóth Melinda, Három Enikő és Zsófi, Góman Csaba
Katica: Novák Róbert, Osváth Emma, Czenke Lia, Pető Lola, Molnár Noel, Kanalas Miklós

Húsvéti játszóház az Égszínkék Óvodában


Elérkezett a húsvét hete, amit már az óvodásainkkal nagy izgalommal vártunk. A gyerekek és az óvoda dolgozói már jónéhány napja készülünk erre a napra. Gyönyörű húsvéti dekorációkat készítettek a csoportok, rengeteg verset dalt mondogattak a gyerekek.
Csinosan felöltözve, végre fogadhattuk a családtagokat is a játszóházunkban. Minden csoport versekkel dalokkal köszöntötte a vendégeket, majd a nagy csoportosok táncában gyönyörködhettünk. A kisebbek is nagy tapssal jutalmazták a nagycsoportosok vidám táncát.
A Katica csoportos gyerekek pedig a húsvéti locsolást elevenítették föl, egy dramatikus játék keretében.
Mi óvónénik, pedig egy meglepetés tánccal szereztünk örömöt a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.
Mindezek után következett a játszóház, ahol a családtagokkal együtt készíthettek a gyerekek sokféle húsvéti díszeket. Simogathattak élő nyuszikát, és mindenkit meginvitáltunk a húsvét alakalmából megrendezett rajz és tojásfestő pályázatra érkezett munkákból összeállított kiállításunkra.
Majd megérkezett a nyuszi és megjutalmazta a szorgalmas gyerekeket, csokoládé tojásokkal. De leginkább minden kisgyerek azt várta amikor az udvaron húsvéti tojások után kutathattak, és a nyuszikától apró tojásokat kaphattak sikeres tojás keresésükért.
Szép időben vidám hangulatban telt a húsvéti készülődés, bizonyára minden résztvevő talált valamit a nap folyamán amit emlékeiben megőriz. A gyerekek örömét, mosolyát, a vidám együtt eltöltött pillanatokat, a szép tavaszi napsugaras délután szerzett élményeket.
Ezúton is köszönjük A Zagyvarkasi Gyermekvár Alapítvány , és Kiss László képviselő úr támogatását, az óvoda valamennyi dolgozójának a munkáját amivel hozzájárultak a nap sikeres megvalósításához.
Kívánunk mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

Húsvéti hagyományőrzés


A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda programjában kiemelt feladatként szerepel a hagyományok ápolása. Néphagyományaink közül a húsvét az egyik kiemelt ünnepünk amire már évek óta nagy lelkesedéssel készülünk, a csoportszobákat, az óvoda helységeit az ünnepre földíszítjük, a gyerekek húsvéti verseket dalokat mondogatnak, készülnek a festett, berzselt tojások. A fiúk mondogatják a locsoló verseket. Az óvodánk egykor meghirdetett jó gyakorlata szerint rajz és tojásfestő pályázatot is hirdetünk a gyerekeknek és családtagjainak. Persze népviseletben tánccal, dramatikus locsolkodó játékkal is készülnek az óvodásaink.
Az idei évben a hagyomány ápolás terén egy újabb színfolttal gazdagodott az óvodánk, hiszen a középső csoportos gyerekek vendéget is hívtak magukhoz Földes Imre bácsit a Magyar Kultúra Lovagját, a falunk díszpolgárát, aki a régi idők húsvéti szokásairól mesélt a gyerekeknek. Megtudtuk, hogyan is történt régen szappanos vízzel, a locsolkodás, hogyan ünnepelték régen Krisztus feltámadásának ünnepét, hogyan járták sorra a lányos házakat, hogy meglocsolják az ismerős lányokat. A locsolásért kapott lyukas húszfilléreseket madzagra fűzve nyakukba akasztották, melyet sok-sok évvel később örök emléknek a Szolnoki Damjanich János múzeum számára ajánlott föl.
Majd régi locsoló verseket is hallhattunk Imre bácsitól. Ezután pedig az óvodásaink mondtak verset, húsvéti dalokat énekeltek, vendégünk is bekapcsolódott az éneklésbe, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Imre bácsi örömmel fogadta az ovisok által készített ajándék nyuszi bábokat.
Végezetül biztatta a gyerekeket, hogy a fiúk öltözzenek föl szépen és húsvét napján menjenek locsolják meg a lányokat, mert ezt a régi szép hagyományt ne hagyják feledésbe merülni.
Jó volt együtt látni a két igen távol eső generációt, az áhítattal figyelő kisgyerekeket, és a meghatottságtól kicsit elhomályosuló tekintetű Imre bácsit, aki boldogan idézte fel a fiatalkori emlékeit.
Köszönjük, hogy itt volt!
Máskor is várjuk, hogy meséljen a gyerekeinknek!

Meghívó

Kedves Szülők, és Gyerekek!

Közeledik a Húsvét, köszöntsük együtt a tavaszt!
2022. április 13-án, SZERDÁN 15:30-tól szeretettel várunk mindenkit a HÚSVÉTI JÁTSZÓHÁZUNKBA!
Belépő: 1db csoki tojás /fő

Programok:
Az óvodásaink köszöntő műsora
Az óvónénik meglepetés műsora
Minden csoportszobában barkácsolás
Nyuszi simogató
A húsvéti rajzpályázat és tojásfestés eredményhirdetése
Tojáskereső verseny

A programok ideje alatt megtekinthető a gyerekek által készített, húsvéti kézműves munkákból összeállított kiállítás.
Mindenkit szeretettel várunk!

Húsvéti rajz és tojásfestő pályázat 2022

Tájékoztatás iskolai beiratkozáshoz

Óvodai beiratkozás 2022

Köszönet


Köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak az önzetlen adományozóknak, szülőknek, az óvoda dolgozóinak, a település jószándékú lakóinak, vállalkozóinak, akik csatlakoztak ADOMÁNYAIKKAL a háború elől menekülők megsegítéséért! Elég sok adomány érkezett az Zagyvarékasi Égszínkék Óvodába, élelmiszerek, babáknak, felnőtteknek, tisztálkodási, babaápolási szerek, gyógyszerek, ruhaneműk. Mindezeket dobozba csomagolva felirattal ellátva a Zagyvarékasi Község önkormányzatának adományaival együtt juttattuk el a rászorulók részére. Köszönet minden adományozónak!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Felhívás


ADOMÁNYGYŰJTÉS a háború elől menekülők megsegítéséért!
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy csatlakozva Zagyvarékasi Község önkormányzatának felhívásához a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda gyűjtést szervez az ukrajnai háborús konfliktus miatt menekülni kényszerült emberek megsegítésére. Adományként elsősorban TARTÓS ÉLELMISZERT, TAKARÓKAT ÉS HIGIÉNIAI TERMÉKEKET várunk a segíteni szándékozó lakosoktól és vállalkozásoktól, egyéni támogatóktól. Az adományok leadása az óvodában / 5051 Zagyvarékas Dózsa György tér / is lehetséges, 2022.03.04-ig. Az összegyűjtött adományokat az önkormányzat segítségével juttatjuk el a rászorulók részére.

Farsang van, farsang van, járjuk a táncot vígabban...


Elérkezett a farsang ideje, hogy elűzzük a telet, és várhassuk a jó időt. Az Égszínkék óvodában a néphagyomány szerint mi is jelmezbe bújva hangos zeneszóval búcsúztattuk a hideget, a rossz időt. Nagy izgalommal készültek a gyerekek a farsangi rendezvényre, tánccal, szép díszekkel, versekkel dalokkal, álarcokkal. Színes lampionok lufik, vidám bohócok sorakoztak a faliújságokon, az ablakokban, a termek mini galériájában is. A várva várt nagy napon pedig minden gyerek és óvónéni, daduska néni jelmezbe öltözött. Tánccal, tréfás játékokkal, evéssel-ivással, mindenféle finomsággal megrakott asztaloknál ünnepelhettek a gyerekek. Nagyon jól érezték magukat a bálozók, délután mindenki az élményeit mesélte, hogy milyen jó buli volt az oviban. Szerintem sikeres lesz a télűzés az idén, mert rajtunk nem múlt, olyan nagy zenebonával búcsúztattuk el a téli hideget.
Mert a farsang februárban nagy örömet ünnepel, múlik a tél, haja-huj s a tavasznak jönni kell!!
Köszönjük a kedves szülőknek ezúton is a támogatásukat, a szép és ötletes jelmezeket, a sok finomságot, amivel meglepték a gyerekeket. Köszönjük a Zagyvarékasi Óvoda konyha által felajánlott ízletes farsangi fánkot, Kiss László képviselő úrnak a finom lekváros süteményt!

Támogassák Óvodánk Alapítványát!


A Zagyvarékasi Óvoda Gyermekvár Alapítványa, tisztelettel kéri a támogatóit, hogy a 2021 évi személyi jövedelem adójuk 1%-át szíveskedjenek az óvodások javára felajánlani.

Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány
Adószámunk: 18835814-1-16
Az alapítvány célja: A zagyvarékasi óvodás gyerekek nevelési, oktatási feltételeinek javítása, a gyermekek szociális helyzetének segítése, az ehhez szükséges pénzeszközök folyamatos biztosítása.
Szíves támogatásukat előre is köszönjük!

Konkáné Fekete Márta
A kuratórium Elnöke

Szülői értekezlet

Akikre büszkék vagyunk!

Nagy örömünkre a Zagyvarékasi Égszínkék óvoda óvodásai közül mazsorett foglalkozásra is járnak. A foglalkozások a Damjanich János általános iskolában történnek, és a csoportot Máthé Laura mazsorett oktató vezeti. Holdfény mazsorett óvodás csoport 2021 decemberében online versenyre jelentkezett, ahol az óvodásainkból összeállított kis csapat első helyezést ért el. A lányok nagy örömmel vették át a megérdemelt arany érmet. Nagyon sok szeretettel gratulálunk nekik, és a vezetőjüknek egyaránt, további sikereket kívánva!
A csoport tagjai: Czenke Lia, Eisner Izabella, Fedor Anna, Mondok Melani, Horváth Annabella, Oláh Elizabeth, Kiss Virág, Kökény Larina
Büszkék vagyunk rátok!

Köszöntő

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha, óvodásai, az óvoda dolgozói, és a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány kuratóriuma nevében kívánok Áldott karácsonyt, és sikerekben gazdag Boldog Új évet!
Baloghné Lakatos Márta
Óvodavezető

Itt járt a Mikulás!


Bár nem estt a hó, ezért nem is szánkón érkezett, de óvodásaink nagy örömére, mégis eljött a Mikulás a Zagyvarékasi Égszínkék Óvodába! Nagy izgalommal készültek a gyerekek a Mikulás fogadására. Sok szép verset és dalt tanultak, gyönyörű rajzokkal, díszítették föl a csoportszobákat, és igyekeztek nagyon jók lenni amikor csak lehetett. A kis cipők tisztán felsorakoztak a helyükön, várták kerül e bele valamilyen finomság. Szólt az ének, hogy tudja a Mikulás hová kell jönnie. Hamarosan meg is érkezett, hatalmas nagy csomagokkal megpakolva, hogy a segítői alig bírták cipelni a sok ajándékot, édességet. A Mikulást mindenki örömmel fogadta, csillogó szemmel figyelték a gyerekek a sok ajándékot. Majd köszöntötték a már nagyon várt vendéget, versekkel. és dalokkal.
A jó Mikulás a köszöntést édességgel, sok játékkal jutalmazta. Az óvodásaink a Mikulás távozása után vidáman bontogatták az ajándékcsomagokat, és kipróbálták az új játékokat. Jó hangulatban telt a délelőtt, szólt a zene, és a szülőktől kapott csemegéket is üdítőket fogyasztották el a gyerekek. Minden kisgyerek boldogan, élményeit mesélve, fogadta a szüleit. Öltözés közben, meglepetésként még a cipőkből is előkerült egy-egy szaloncukor. Köszönjük a szülőknek, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda konyhai dolgozóinak, Dóra Mónika vállalkozónak, a Zagyvarékasi Gyermekvár alapítványnak a rendezvényünkhöz nyújtott támogatást.
Külön szeretném megköszönni Szabó Viktornak a személyes támogatását, hiszen Nélküle, mint a rendezvény fő szereplője nélkül, nem valósulhatott volna meg ez a vidám élményekkel teli nap.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

SEGÍTSÜNK EGYÜTT TOMIKÁNAK!


Arra kérjük e sorok olvasóit, hogy segítsen a családnak, volt kollégánk Oczella Anikó óvónéni unokájának abban, hogy ez a mosolygós kisfiú, aki sajnos a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb fajtájában szenved, SMA 1-es beteg megkaphassa a szükséges génterápiát, ami megkönnyíthetné Tomika életét!
A szülei gyermekük születése óta mindent elkövetnek, kisfiuk gyógyulása érdekében, számtalan fórumot megmozgatva keresnek támogatókat az igen drága kezelések finanszírozására. Most sajnos nagy akadályba ütköztek, elutasították a további Génterápiás kezeléshez beadott kérelmüket, pedig ez a kezelés segítene Tomikának, egy jobb életminőség elérésében, a félrenyelés nélküli biztonságos táplálkozásban.
Ezért óriási összefogásra, nagy támogatásra van szüksége a családnak mert a Zolgensma génterápia, ami Tomika gyógyulását elősegítené 700.000.000 Forintba kerülne. Ha 700.000 ember, csak 1.000 forintot utal, már akkor sikerül!
Legyünk mi a 700.000 emberből az egyik, aki 1000 forinttal támogatja a gyógyulásban ezt az aranyos kisfiút!

Az adományok befizethetők az óvodai titkárságon, vagy a Tomika gyógyulásáért létrehozott alapítvány számlaszámán:
Galó Tamás Dominik Gyógyulásáért Alapítvány
K&H Bank számlaszám: 10400157-50526884-67691018
IBAN: HU21 10400157-50526884-67691018
BIC(Swift): OKHBHUHB
K&H Bank deviza számlaszám: 10400157-50526884-67691025
IBAN: HU26 10400157-50526884-67691025
BIC(Swift): OKHBHUHB
paypal.me/EgyuttGaloTomikaert

20 éves lett a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda!


Nagy izgalommal készültünk az óvodánk huszadik születésnapi rendezvényére. A gyerekek, és az óvoda dolgozói egyaránt versekkel, dalokkal, tánccal igyekeztünk ünnepivé varázsolni az ünnepünket. Az óvoda dolgozói, egy meglepetéssel is igyekeztek hozzájárulni a jubileumi rendezvényünkhöz, ezért egy óvodatörténeti kiállítás összeállítással igyekeztünk visszatekinteni az elmúlt 20, és még az azt megelőző évekre.
Ehhez előkerestünk minden fellelhető emléket, a régi fényképeket, óvodai eszközöket, szemléltető képeket, mesekönyveket, folyóiratokat, játékokat, módszertani könyveket, óvodai adminisztrációs dokumentumokat. Előkerültek a régen használt dia vetítők, szalagos magnetofon, lemezjátszó, rádió, ami a mai gyerekek számára már teljesen ismeretlenek.
Még a régi idők bútoraiból is találtunk néhányat, óvodai kis székeket, asztalt, illetve régi tálakat, evőeszközöket is kaptunk melyeket a gyerekek érdeklődve szemléltek. A környezeti nevelés, és a matematikai nevelés eszközei mellett az óvodában használt hangszereket is szerepeltek a kiállításon, hegedű, citera, köcsögduda, ritmushangszerek is kiállításra kerültek. A gyerekek, a szülők érdeklődéssel szemlélték a kiállításunkat.
Azonban az ünnepi készülődésünket beárnyékolta a Covid 19 vírus, mert a egyre szaporodó megbetegedések miatt a születésnapi partinkat elhalasztottuk, és egy későbbi időpontban fogjuk megtartani.

A Szolnoki Reptárban jártunk!


A Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából a Süni és a Kati csoport nagycsoportosai kirándulni voltunk a Szolnoki Reptárban. Nagy izgalom előzte meg a kirándulásunkat, mindenki tervezgette milyen csemegét hoz az útra, kivel fog utazni a buszon. Találgatták a gyerekek milyen repülőket, helikoptereket lehet majd látni a repülő múzeumban.
A kedves szülők feltöltötték a hátizsákokat a gyerekeknek mindenféle finomságokkal, és reggel mindenkit időben hoztak az óvodába. Reggeli után alig vártuk, hogy megérkezzen a busz és elkezdődjön a kirándulás. Még a nap is vígabban sütött, a mosolygós gyereksereg láttán, akik örömmel nagy várakozással telve utaztak a buszon. Időben érkeztünk így volt időnk mindent alaposan megszemlélni, kipróbálni, sőt még a játszótéren is volt lehetőségünk a hintázni, mászókázni.
A sok érdekesség után előkerültek persze a finomságok is a hátizsákból. Mindenki vígan csemegézgetett, kínálgatta társait az otthonról hozott édességekkel. Jó alkalom volt a kirándulás a közlekedés témakörének lezárásához, hiszen sok új ismeretet szerezhettek a kirándulás alkalmával a gyerekek a légi közlekedéssel kapcsolatban.
Köszönjük a Zagyvarékasi Gyermekvár alapítvány támogatását, hogy lehetővé tették számunkra ezt a hasznos, és élményekkel gazdag kirándulást!

Állatok világnapja a Zagyvarékasi Égszínkék óvodában


Október 4. a világ minden táján az álatok világnapja, Ilyenkor megemlékezünk a körülöttünk lévő állatokról, kicsit jobban odafigyelünk rájuk, igyekszünk gondoskodni a körülöttünk, és a velünk élő élőlényekről. Hiszen velük teljes a világunk. Megkülönböztetett figyelemmel fordulunk a gazdátlan sanyarú sorsú állatok felé.
A Zagyvarékasi Égszínkék óvodában is igyekszünk megalapozni, az állatok iránt érzett szeretetet, felelősséget, hogy jó indulattal, együttérzéssel viseltessenek a környezetünkben élő gyengébb, rászoruló, akár kiszolgáltatott társaik, illetve élőlények felé. Éppen ezért az állatok világnapja alkalmából két kolléganőm Asztalos Gamauf Szilvia és Huttyai Ágnes óvodapedagógusok ötlete alapján élelem gyűjtést szerveztünk a BEFOGAD-LAK TÖRÖKSZENTMIKLÓSI ÁLLAVÉDŐ ALAPÍTVÁNY menhelyén élő kutyusok és cicák számára.
Az állatmenhely két dolgozója, is eljött az óvodánkba, és két gondozottjukat is magukkal hoztak, két kutyust, akiket a gyerekek nagy örömmel fogadtak, és meg is simogathattak, Így láthatták, hogy ezeknek az nagyon barátságos kutyáknak és társaiknak gyűjtjük az adományokat. Szerencsére a szülők, és az óvoda dolgozói is partnerek voltak az adomány gyűjtésben, és sok kutya és macska eledelt, kutya szalámit, jutalom falatot, plédeket, kutya játékokat vásároltak, adományoztak a menhely kis lakóinak. Az óvoda torna szobájában, gyűjtöttük az adományokat, melyeket a gyerekek nagy örömmel hoztak, figyelték folyamatosan, hogy szaporodnak az adományok.
Látszott a gyerekek arcán az önzetlen segíteni akarás, a boldog mosoly, hogy ők is segíthettek akár csak egy kis konzervvel is a menhely lakóin. Az adakozó kis óvodásainknak pedig egy-egy kis színezhető oklevéllel köszöntük meg a segítő szándékukat, a cicák és a kutyusok nevében! Ezúton is köszönjük minden adományozónak a szíves felajánlást!
Baloghné Lakatos Márta

Szüretelnek énekelnek , láttál e már ennél szebbet...


Elkezdődött egy újabb nevelési év, és végre az elmúlt évi pandémiás helyzet miatti bezártság után, újra szüreti rendezvényre hívhattuk a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda valamennyi óvodását, és családtagjaikat. Az eddig megszokott készülődéstől is, nagyobb lelkesedéssel készültünk a szüreti vásárra. Szüreti verseket, dalokat mondogatunk, feldíszítjük a csoportszobákat és az óvoda udvarát. A sikeres megvalósításhoz kértük a szülők, családok segítségét. Meghirdettük a töklámpa faragó versenyünket is.
A kedves szülők nagyon aktívan bekapcsolódtak a készülődésbe, hiszen a töklámpa faragó versenyre ötletes töklámpákat készítettek a gyerekeikkel. Sok szőlőt, süteményt kaptunk, az anyukák és a nagymamák, pedig finom kalácsokat, süteményeket sütöttek. Az Abonyi Pékség, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány, a Zagyvarékasi Konyha, Kiss László, az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület, Gál Zsolt vállalkozó, Kézér Farm Kft is támogatta az óvodánk rendezvényét. A szülők közül sokan segítettek a rendezvény lebonyolításában, a vásáros asztaloknál segítettek a vásárfiák eladásában és a must préselésében.
Szeretném megköszönni a minden támogatónknak az önzetlen adományt, valamennyi segítőnk munkáját.
Rendezvényünket megtisztelte Kurucz László polgármester úr, Kis Gyula alpolgármester, és dr Fekete Nóra jegyző asszony, és a képviselő testület tagjai is eljöttek, hogy velünk ünnepeljenek. A szüreti rendezvényünk a gyerekek táncával vette a kezdetét, vidáman szólt a szüreti nóta. A nagycsoportos lányok egy meglepetés tánccal is kedveskedtek a vendégeknek. A töklámpa készítő pályázaton az idei évben is sok pályamunka érkezett, 80 óvodást oklevéllel, édességgel jutalmaztunk.
A rendezvény ideje alatt szólt a vidám muzsika, a büfében fogytak a zsíros kenyerek, a limonádé és a szörp is nagyon kapós volt, amit a dajka nénik készítettek a vendégeink számára. Az óvónénik pedig népi játékokkal tették hangulatosabbá a délutánt, mindenki kipróbálhatta az ügyességét, erejét a célba dobó képességét. A szokásos módon meghívtuk a családokat a töklámpák gyújtogatására. Sokan voltak kíváncsiak a töklámpák fényeire.
Az idei szüreti rendezvényünk is vidáman telt el, ami az óvodánkban dolgozó óvónénik, dajka nénik, segítő munkatársaink nélkül nem valósulhatott volna meg, ezért ezúton is szeretném megköszönni az óvoda valamennyi dolgozójának a szorgalmas munkáját.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Szülői értekezlet


Szeretettel meghívunk minden kedves szülőt a 2021 szeptember 8-án, szerda délután 17:00- kor kezdődő ÓVODAI SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÜNKRE.

A szülői értekezlet témái:
Szülők tájékoztatása
Év közbeni programok ismertetése.
Csoportonkénti értekezletek

Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Köszöntő

Sok szeretettel köszöntöm a kedves szülőket, és óvodásainkat a 2021-2022 nevelési évben!
Kívánok minden kis óvodásnak sok szép élményt vidám napokat az elkövetkezendő év során!
Kérem a kedves szülőket segítsék támogassák a munkánkat, együtt tegyük még szebbé, emlékezetessé a gyermekek óvodában töltött napjait.

Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Oczella Anikó óvónénitól búcsúztunk


Kedves Anikó!

Hát elérkezett a nap! Amikor ténylegesen elköszönsz tőlünk nyugdíjba vonulásod alkalmából. Újra itt vagyunk minannyian, akik szerettünk, és az elmúlt évek alatt munkatársaid voltunk, a mindennapjainkat együtt töltöttük. Közösek voltak a gondjaink örömeink.
Anikó óvónéni, 40 év munkában töltött idő után elköszön az óvodánktól. Fájó szívvel búcsúzik, mert sok élmény, emlék, szép pillanat, sikerekben gazdag év kötődik számára az óvodánkhoz. 40 év túl hosszú idő ahhoz, hogy nyomtalanul eltűnjön egy ember életében. Emlékek sora villan fel gondolatainkban. Voltak vidám, lelkesedéssel teli napok, de a nehezebb gondokkal is mindig sikerült megküzdenie.
Anikó 1987 szeptember 1-én szakképzetlen óvónéniként kezdte meg a pályafutását, az óvodánkban, megszerette a gyerekeket, a kollégákat, majd miután lehetősége adódott a Szarvasi óvónőképző főiskolán óvodapedagógusi diplomát szerzett, innen fogva egészen a napjainkig a zagyvarékasi égszínkék óvoda gyermekeinek nevelése, fejlesztése volt a számára a legfontosabb feladata.
Örömmel készült a mindennapokra, hogy mindig a legjobb tudása szerint fejlessze a csoportjába járó gyerekeket, számukra sok élményt örömöt szerezhessen. Tartotta a kapcsolatot a szülőkkel, kollégákkal. 2017-től pedig a munkaközösségünk vezetője lett, igyekezett a legjobb tudása szerint összefogni az intézményi bemutató foglalkozásokat. Az önértékelések, tanfelügyeleti látogatások előkészítésében is kivette a részét.
Ezúton is szeretném megköszönni a segítségedet.
De egyszer minden véget ér, így ez az időszak is lezárul, vége a mindennapi készülésnek, elkövetkezik egy újabb szabadabb életszakasz, amikor kedved szerint oszthatod be a mindennapjaidat, jut idő arra amire csak szeretnéd, pihenésre, olvasásra, kirándulásra, több idő jut a kisunokádra, a családodra. Mert ez az időszak, ami következik: a megérdemelt pihenés ideje.
De nem üres kézzel hagysz itt bennünket, hanem magaddal viszed az elmúlt 40 év élményeit, emlékeit, a sok kis gyerek mosolyát, a vidám rendezvényeink hangulatát, a kollégákkal eltöltött munkás hétköznapok, és kirándulások emlékét, vidám pillanatait.
Gyorsan elszálltak az évek, ez a 40 év szinte észrevétlenül, de elröpült, most búcsúzunk, megköszönve mind azt, amit tőled kaptunk, mi munkatársaid, szülők és nem utolsó sorban a volt óvodásaid!
Ezzel a verssel szeretnénk köszönetet mondani! Kívánjuk, hogy legyen nagyon boldog az elkövetkező időszak számodra.

Balla Piroska: Óvónéni
Dolgoztál már sok-sok évet, benne tenger ölelésed
Millió szép mosolyod, ovisokat nyugtatott.
Anyjuk helyett anyjuk voltál, neveltél és gondoskodtál,
Meséltél és énekeltél, tanítani is szerettél
Titkokat is megőriztél, könnyeket is letöröltél.
Minden kicsit meghallgattál, bár szárnyad nincs, de tündér voltál
köszönjük a sok-sok évet, a rengeteg szép emléket!
Kívánunk jó egészséget, örömteli, boldog nyugdíjas életet!

Kedves Anikó! A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha vezetősége, és valamennyi volt és jelenlegi dolgozója nevében, kívánunk, egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli nyugdíjas éveket!
A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha dolgozói, Nyugdíjasai, óvodásai nevében:
Baloghné Lakatos Márta
Óvodavezető

Pedagógusok köszöntése


Pedagógus nap alakalmából kedves köszönő szavakkal, és egy-egy szál virággal köszöntötte Kurucz László Polgármester úr és Kiss Gyula Alpolgármester úr a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha valamennyi dolgozóját.
Békési Krisztina az Óvodánk Szülői munkaközösségének vezetője gyermekei és az óvoda valamennyi kis óvodása nevében mondott köszönetet az óvónéniknek, dajkáknak, a konyha dolgozóinak az éves kitartó munkájukért, a sok kedves szóért, a biztató tekintetekért, a sok finomságért, amit a konyhai dolgozók készítettek az óvodásainknak.
A pedagógusnapi ünnepélyünk lehetőséget adott arra, hogy a két 30 éves jubileumukat ünneplő munkatársunkat méltó módon köszönthessük.
Horváth Gizella 30 éve dolgozik óvodapedagógusként, ez idő alatt sok-sok kisgyerek kapott tőle kedvességet szeretetet, számtalan óvodást készített fel az iskolára. Mindezt nagy odaadással, szeretettel.
Miklós Tiborné pedig az iskola, majd az óvoda konyhán dolgozik hosszú évek óta. Ez időszak alatt sok finomságot készített a település gyerekeinek, az időseknek, és a menzára jelentkezőknek.
Megköszönve a kitartásukat, kívánunk mind a két kollégánknak nagyon jó egészséget, további kitartást, sikereket a munkájukban!

Kedves óvodám sok víg nap után itt a búcsú nap indul a csapat…

Június első hétvégéjén díszbe öltözött az óvodánk. Búcsúzásra készültünk, a Katica és a Nyuszi csoportba járó, nagycsoportos gyerekek köszöntek el az óvodától, a szeretett óvónéniktől, daduska néniktől, kedves kis pajtásoktól. A ballagó óvodásokkal utoljára, végig jártuk az udvart, az óvoda termeit, a kicsit megszeppent leendő iskolások dalokkal, versekkel köszöntek el az óvodás élettől.
A szülők, családtagok, pedig kicsit fátyolosszemmel de büszkén figyelték a gyerekeiket. Már milyen nagyot nőttek, mennyire ügyesek, okosak lettek az ő kis gyerekeik. Az óvodai dolgozók nevében kívánok minden kis búcsúzó óvodásunknak, jó egészséget boldog iskolás éveket!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Búcsúzunk az óvodától

Búcsúzunk az óvodától

Adomány érkezett az Óvodánkba


A Szolnoki Vízpartkörúti Idősek Otthonának egyik kedves lakója Ábel Imréné Ágika néni ellátogatott a Zagyvarékasi Égszínkék Óvodába. De nem érkezett üres kézzel. Sok-sok szép mesepárnát hozott gyermeknap alkalmából az óvodásainknak. A Katica csoportos gyerekek, nagy örömmel vették birtokba a gyönyörű, mintás párnákat, melyeket Ágika néni az idősek otthonában a Covid karantén ideje alatt a saját kezével varrogatott. Ágika néni a hosszú bezártság ideje alatt rengeteg kispárnát készített, melyeket a szolnoki óvodásoknak, illetve a mi óvodánknak ajándékozott.
A Katica csoportos gyerekek versekkel, dallal, a kispárnák felhasználásával mozgásos játékkal köszönték meg, és természetesen egy nagy öleléssel igyekeztek meghálálni a kedves felajánlást. Minden kisgyerek megtalálta a számára legszebb kispárnát, melyet szívesen magához ölelt. Ágika néni még arra is figyelt, hogy minden kis párnácska lefertőtlenítve, becsomagolva érkezzen a gyerekek kezébe. Az ajándékok szállításában megköszönjük Radócz Zoltán segítségét, illetve mindazoknak akik segítették ezt a kedves akció megvalósítását.
Nagyon köszönjük a felajánlást, a mindennapokban a játék során, a fejlesztő foglalkozások, mozgásos tevékenységekben is fogjuk használni ezeket a kis párnácskákat. Ágika néninek nagyon köszönjük az ajándékot, és kívánunk neki, nagyon jó egészséget, hogy még sok kisgyereknek szerezhessen örömöt a csodás kispárnáival!

Gyermenknap az oviban


Május utolsó hétvégéje a gyermekek ünnepe, ilyenkor a gyerekeket köszöntjük, ajándékokkal, élményekkel. Mi óvónénik is igyekeztünk emlékezetessé tenni a gyereknapot az óvodában. Azóvoda valamennyi dolgozója kivette a részét a készülődésből, a szervezési feladatokból. Az óvónénik, a változatos ügyességi játékokhoz szükséges eszközöket és a dekorációkat készítették elő, a daduska nénik pedig a vendéglátáshoz szükséges kellékeket készítették el.
A meglepetés gyereknap reggelén, szép színes szalagok, lufik, hangos zene fogadta az érkező gyerekeket. A finom reggeli után, játékos tornával kezdődött a parti, majd sok-sok játék várta a gyerekeket. Volt oroszlános, fakanalas célba dobó játék, teke, halászat fateknőből, dió pörgető, ejtőernyős, fazékdobálós, pók elkapós, billenő mérleghintás ügyességi játék. De nagy sikere volt az ovis Exatlon pályának, a folyosón való autózásnak is. Mindenki próbára tehette az ügyességét, a bátorságát, gyorsaságát, az egész ovi zsongott a gyerekek vidám zsibongásától.
A sok játék után jólesett a gyerekeknek a finom gyereknapi torta, a sok csemege, szörp, amit a szülőktől kaptunk. A csemegézés után folytatódott a buli, vidáman roptuk a táncot ebédig. A nap zárásaként minden kisgyerek egy -egy lufit vihetett haza a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából.

Köszöntés

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha valamennyi kis óvodása, és dolgozója nevében kívánunk minden édesanyának, nagymamának,
Boldog Anyák napját!

A Húsvéti rajz és tojásfestő pályázat eredmény-hirdetése

A húsvéti rajz és tojásfestő pályázatra sok szép munka érkezett valamennyi szorgalmas kis óvodásunknak és családtagjainak, szeretettel gratulálunk!
A beküldött ötletes munkákból összeállított kiállításról készült videót, képeket a csoportok facebook oldalán tekinthetik meg.
A pályázók jutalmukat a szép oklevelet és a csokoládé tojáskát már meg is kapták!

Húsvéti üdvözlet

ÓVODAI BEIRATKOZÁS 2021-2022 NEVELÉSI ÉVRE

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a 2021-2022 nevelési évre az óvodai beiratkozás a szükséges óvintézkedések betartásával (csak maszkban kézfertőtlenítés után) és csak 1 szülő közreműködésével történik. 

Húsvéti rajzpályázat

Változás!


Tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy a ma megjelenő, Kormány LEGÚJABB 111/2021, (III.6.) Korm. rendelete - A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről- alapján 2021 március 8 hétfőtől, az óvodában a rendkívüli szünet ideje alatt a szülő, törvényes képviselő kérelmére az óvoda gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.
A kormány azonban felkéri a szülőket, hogy a gyermek felügyeltet csak a LEGSZÜKSÉGESEBB ESETBEN- különösen munkavégzés, a védekezésben való részvétel miatt- VEGYÉK IGÉNYBE. Csak azokon a napokon amikor mind a két szülő dolgozik.
ENNEK MEGFELELŐEN, AKIK PÉNTEKEN A FELMÉRÉS SORÁN JELEZTÉK, HOGY IGÉNYT TARTANAK A GYERMEKFELÜGYELETRE, HÉTFŐN azokat a gyerekeket VÁRJUK AZ ÓVODÁBAN!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Tájékoztatás


Az emberi erőforrások minisztere 17/2021(III.5.) EMMI határozata alapján tájékoztatni szeretném a kedves szülőket, hogy a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 27/2021.(I.29.) kormányrendeletének határozata alapján:
Az óvodákban 2021 március 8-ától rendkívüli szünetet rendeltek el. A rendkívüli szünet utáni elsőmunkanap 2021.április 7.
Ezen időszak alatt Gyermekfelügyelet az intézményekben nem kerül megszervezésre. A gyermekek étkeztetését a veszélyhelyzet ideje alatt biztosítani kell.
Ennek megfelelően az egyszeri meleg étkezést azon gyermekek részére biztosítjuk, akik ezt a kiírásnak megfelelően jelezni fogják.
A mai napon 14:00 -óráig, telefonon, 06-56-540-025, vagy az óvodai facebook csoportban jelezhetik, KÉREM AZ EBÉDET, beírással.
Hétfőn csak annak biztosítjuk az ebédet, aki jelzéssel élt, illetve tisztára mosott ételhordóval jelentkezik a Főzőkonyhán / Zagyvarékas Iskola utca 12. / 11:30-12:00 időpont közötti időszakban.
Természetesen az étkezési igényeket a későbbiekben is lehet jelezni az Óvoda titkárságon
/2021 március 8-tól minden nap, déli 12:00 óráig/
Kérjük a kedves szülők megértését, és együttműködését!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Farsangoltunk


Bár még hideg van, hó tarkítja a tájat, de már a hóvirág kinyílott jelzi hamarosan azért érkezik a tavasz. Az óvodában már mi is várjuk a jobb időt, ezért farsang napján jó nagy hangos zenével, mulatozással vidám jelmezekkel próbáltuk mi is elűzni a telet.
A gyerekek már reggel a szebbnél szebb jelmezeikben érkeztek, és vidám zeneszóra ropták már korán reggel a táncot.
A délelőtt folyamán sok érdekes játék várta a gyerekeket, a székfoglaló, a seprűs tánc, tréfásfeladatokkal tarkított versenyjátékoknak nagy sikere volt. A bál sütemény és finom innivaló nélkül nem is lett volna igazi, de a szülők és a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából bőven jutott az ünnepi asztalra.
Meglepetésként Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyhája finom fánkkal kedveskedett a gyerekeknek, amit ezúton is szeretnénk megköszönni, a konyha valamennyi dolgozójának!

Ajándékot kaptunk

Óvodánk egy zongorával gazdagodott, Tölgyesi Levente jóvoltából. Köszönjük, hogy a család számára már fölöslegessé váló hangszert, a mi óvodánk számára ajánlotta fel, melyet nagy örömmel fogadtunk, hiszen sok kisgyerek még életében nem látott ilyen hangszert, itt pedig akár ki is próbálhatja ezentúl az óvodában. Fontos intézményünkben a zenei nevelés, a hallás és a ritmus érzék fejlesztés, a gyerekek mindig szívesen énekelnek, hallgatják a hangszeres muzsikát. Reméljük ennek a hangszernek a megismertetésével, kipróbálásával is ösztönözhetjük a gyerekeket a hangszertanulásra. Szeretnénk megköszönni Kis Gyula Alpolgármester úr, a Rékas Szolgáltató Kft munkatársainak segítségét a hangszer szállításában!

Üdvözlet

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha, óvodásai, az óvoda dolgozói, és a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány kuratóriuma nevében kívánok Áldott karácsonyt, és sikerekben gazdag Boldog Új évet!

Baloghné Lakatos Márta
Óvodavezető

Nálunk is járt a Mikulás!


Decemberben minden kis és nagy gyerek várja a Mikulást. Az óvodánkban is nagy izgalommal vártuk a fehér szakállú mikulást. Bensőségesebb körben csoportonként köszöntötték a gyerekek a várva várt vendéget.
Versekkel dalokkal tánccal köszönték meg, hogy ellátogatott hozzánk is a Mikulás.
Vidám énekszóval, nagy mosollyal fogadta valamennyi kis óvodás a Mikulást, aki finom szaloncukorral, és mikulás csomaggal kedveskedett a gyerekeknek. A sok édesség mellett dicséretet is kaptak a gyerekek a dalokért versekért gyönyörű rajzokért. A puttonyából pedig sok szép játékot is előhúzott a jó mikulás.
A rendezvényünk sikeréhez hozzájárult Dóra Mónika helyi vállalkozó aki 10 kg szaloncukorral támogatta a rendezvényünket. Szeretnénk ezúton is megköszönni a támogatását!
Szeretnénk még köszönetünket kifejezni KissLászlónak, aki nélkül a rendezvényünk meg sem valósulhatott volna, illetve szülőknek akik csemegékkel járultak a mikulásnap sikerességéhez.

19 éves lett a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda


Születésnapot tartottunk az óvodában. De nem akármilyen szülinapot, hanem az Óvodát ünnepeltük, hiszen az idén már 19 éves lett a Zagyvarékasi Égszínkék óvoda. A mi óvodánk, ahova nagy örömmel jönnek a gyerekek.
Minden nap nevetéstöl, vidám gyerekhangoktól hangos az ovi,de a születésnapján kifejezetten vidám kacaj és mulatság hangja töltötte be valamennyi helységét. A gyerekek, és az óvoda dolgozói egyaránt kékbe öltözve köszöntöttük az ünnepeltet, kék lufikkal szalagokkal feldíszítettük a termeket, ezzel is fokozva a nap hangulatát. Szólt a vidám zene, a Boldog születésnapot!
A nagyobbak nagy mosollyal az arcukon,büszkén énekelték az óvoda indulóját- Az Égszínkék oviba járni jó!!!
Az Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából gyönyörű tortával lephettük meg a gyerekeket, a szülők támogatásával sok finomsággal kínálhattuk meg a gyerekeket.
Itt is szeretném megköszönni a felajánlásokat!
A finom torta elfogyasztása után tréfás játékokkal, énekkel, tánccal ünnepeltük meg az óvoda születésnapját.A nap végén pedig minden kis gyerek az ovi ünnepi zászlócskájával és egy égszinkék lufival indult haza.
Már alig várjuk a következő születésnapot!

Figyelem! Változott az Égszínkék Óvoda Intézkedési terve


Kedves Szülők!
A Kormány a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló
431/ 2020.(IX.18) Korm. rendeletében újabb óvintézkedések bevezetéséről döntött.
A szabályozás értelmében a köznevelési intézményekben 2020 október 1.-től érkezéskor kötelező a foglalkoztatottak és gyermekek, tanulók testhőmérsékletének mérése.
A döntés értelmében a foglalkoztatottak, illetve óvodás gyermek csak akkor lehet az intézményben, ha érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tiszti főorvos által meghatározott 37,8 fokot.
Ennek megfelelően a gyerekeket testhőmérséklet mérés után, kísérhetik be a szülők az öltözőig.
Továbbra is egy gyermek csak egy kísérővel léphet az óvoda épületébe, szájmaszkban, kézfertőtlenítés után.
Amennyiben a gyermek testhőmérséklete eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi gyermektől el kell különíteni, és erről a szülőt, vagy törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell.
Jelen intézkedési terv (protokoll) módosításig vagy visszavonásig marad érvényben, a módosítására a járványügyi helyzet alakulásától függően, a tapasztalatok figyelembevételével kerül sor.
Ezúton is kérem a kedves szülők megértését és együttműködést!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Töklámpa faragó verseny eredményhirdetés


Kedves gyerekek, kedves szülők!
Nagy örömünkre nagyon sokan készítettetek töklámpást a meghirdetett pályázatra. Készültek kisebbek nagyobbak, és szinte óriásiak is. A hagyományos rémísztő formák mellett igazán kreatív lámpák is születtek, a cica, a maci, traktor, és a most nagyon kedvelt mesefigurák is felsorakoztak, de készültek az otthon fellelhető kellékekből, termésekből, virágokból is töklámpák. Nagy örömmel mutogatták a gyerekek a családtagjaikkal együtt készített alkotásokat, mesélték hogyan segítettek a barkácsolásban.
A pályázatra 53 db töklámpa érkezett. Gratulálunk valamennyi pályázónak, és családtagjaiknak, a gyerekek számára már sikerült is átadnunk a jutalmukat, az oklevelet és az édességet.
Maci csoport: Farkas Sára, Dora Dorián, Fornton Elinor, Barta-Dobó István, Oláh Elizabet, Réti Zalán, Molnár Melani, Kovalovszki János, Wachsmann Attila, Fehér Zsüliett, Rácz Szonja, Rajnai Lizett, Tóth Melinda
Mókus csoport: Oláh Olivér, Fedor Anna, Czenke Romina, Csordás László, Bódi Csenge, Szabó Linett, Sipos Bence, Három Marcell, Oravecz Anna, Kökény Larina, Nagy Lizett, Balogh Zoltán
Süni csoport: Józsa Kristóf, Horváth Anabella, Sipos Jázmin, Zsákai Ernő, Hamar Hanna, Góman Csaba, Borsos Noel, Tóth Erzsébet, Három Enikő
Nyuszi csoport: Lázók Kevin, Kohári Zora, Molnár Noel, Dán Fábián, Oravecz Alex, Nagy Rebeka, Szabó Zsófia, Major Alexa, Munkácsi Brigitta, Papp Hunor
Katica csoport: Czenke Lia, Lugosi Liliána, Zsigmond Péter, Major Rikárdó, Máté Attila, Tarcsa Brendon, Raffael Gusztáv, Czenke Mihály, Kincses Barbara

Itt a szüret ideje

Tájékoztatás


Tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy az óvodai bejárás:
2020. szeptember 14.-től csak a Piac-tér felől, lehet bejönni az óvodába, kézfertőtlenítés után. Az óvoda helyiségeinek folyamatos fertőtlenítése miatt a gyermekeket legkésőbb 8:15 órára kötelesek behozni az óvodába.
Csak egészséges gyermek látogathatja az óvodát. Az intézménybe egy gyermeket csak egy személy kísérhet be a csoportjához.
Kísérők számára az óvoda területén belül kötelező a szájmaszk viselése. A gyermekek alapos szappanos kézmosás után léphetnek a csoportszobába. Kérjük tanítsák meg a gyerekeiknek a helyes orr fújást, zsebkendő használatot! A gyerekek otthonról játékot nem hozhatnak be, kivéve az alvós plüss, amit minden hétvégén az ágyneművel együtt hazavisznek, és fertőtlenítve hoznak vissza. A gyerekek csak bontatlan csemegét, illetve a vásárlást igazoló blokkal hozhatnak be születésnapi édességet, házi készítésű tortát, süteményt nem! Az ebéd után hazajáró gyermekeket a szülők a bejárati ajtónál vehetik át, a szabad levegőn várakozzanak, a szükséges védő távolságra ügyelve. Ha az alábbi tünetek valamelyikét észlelik gyermeküknél, kérem jelezzék az intézménynél, illetve telefonon a háziorvosuknál:
Láz, köhögés, nehézlégzés, hirtelen szaglásvesztés, izlés zavar, izomfájdalom, hányás hasmenés.
Az a gyermek vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, az a házorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóságok által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
Megértésüket, együttműködésüket előre is köszönöm:
Baloghné Lakatos Márta
Óvodavezető

Már nagyon várunk benneteket!


Kedves kis Óvodásaink, kedves Szülők!
Reményeink szerint lassan elkezdődik az új nevelési év, mi óvónénik, már nagyon várjuk a szeptember elsejét, amikor a vakáció után újra velünk lehetnek a már ismert, kis óvodásaink. Bizonyára sok élménnyel gazdagodva, kipihenve várják a gyerekek a találkozást a kis pajtásaikkal, és a szeretett óvónénikkel, dajka nénikkel. A nyár folyamán megtörténtek a karbantartási munkálatok, a szükséges javítások. A dajka nénik, minden termet kitakarítottak, fertőtlenítették az összes játékot, hogy így fogadhassuk a gyerekeket. Az óvónénik, pedig a termeket dekorálták, elkészítették a szükséges eszközöket, összegyűjtögették azt a sok mesét, dalt, verset, melyeket a gyerekek az év során hallani, megismerni fognak, gyűjtögették az ötleteiket a barkácsolásokhoz, a mozgásos játékokhoz.
Kedves Anyukák, Apukák!
Ahhoz, hogy könnyebben kezdődjön az óvoda, beszélgessenek a gyerekeikkel, arról, hogy még hány napot kell aludni, hogy újra óvodába jön. Készítsék össze együtt az óvodában szükséges eszközöket, az ovis zsákot, váltó cipőt, a kis párnát, takarót. Beszéljenek arról milyen jó lesz találkozni a kis barátaikkal. Minden kisgyereknek kívánok a 2020-2021 nevelési évben sok szép élményt, vidám ovis napokat!
Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Búcsú a nagy-csoportosoktól

Lassan vége a nyárnak, a nagycsoportos óvodásaink már hamarosan iskolába indulnak. A idén a kialakult vészhelyzet miatt, rendhagyó módon augusztusban búcsúztattuk a Maci és Mókus csoportos óvodásainkat.
2020 szeptemberében 37 kisgyerek kezdi meg óvodánkból a iskolát.
Kicsit fájó szívvel búcsúztunk a ballagó gyerekektől, hiszen az elmúlt három év alatt nagyon megszerettük valamennyiőjüket. Megnőttek okosodtak, és reméljük megállják a helyüket az iskolában.
Kedves Ballagó Nagycsoportosok!
Kívánunk nektek nagyon szép, sikeres és élményekkel teli iskolás éveket!
Nem felejtünk el benneteket, az együtt töltött szép élményeket, és mindig szeretettel fogadunk benneteket! Látogassatok meg bennünket!

Óvónénik

Gratulálunk!

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda dolgozói, és óvodásai nevében nagy szeretettel, és köszönettel gratulálunk Nagy Gáborné Zsuzsika óvónéninek, aki 30 éve, dolgozik óvodapedagógusként. Szorgalmas, lelkiismeretes munkájával segítette, támogatta a zagyvarékasi óvodás gyermekek előre haladását.
Kívánunk a továbbiakban jó egészséget, és munkájában sok örömöt és sikereket!
Sok szeretettel köszöntjük Kézérné Szabó Orsolyát a Szülői szervezet vezetőjét, és hálásan köszönjük a 8 éven át végzett munkáját, mellyel segítette a szülők a gyermekek és az óvoda közötti közvetlen kapcsolattartást. Odaadó munkájával, a rendezvényeink lebonyolításában, anyagi és tárgyi támogatással, a szülői szervezet pénztárának kezelésével, aktívan kivette részét a közösségért végzett munkából.
Köszönjük a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda óvodásai, dolgozó, és a szülők nevében a önzetlen támogatást!

Gyermeknap

Kedves Égszínkék óvodás gyerekek!
Nagyon boldog gyermeknapot kívánunk, az óvoda valamennyi dolgozója nevében!

Osvát Erzsébet: GYERMEKNAPRA
Napsugár, napsugár, ragyogj, süss ma szebben! Simogasd a gyerekeket lágyan melegebben!
Madarak, madarak, cinkék, csalogányok, köszöntő dalotok vígan csattogjátok!
Virágok, virágok, szegfűk, tulipánok, a lánykákat, a fiúkat virulva várjátok!
Hadd legyen ez a nap egy nagy örömének! Ezt kívánom én a világ minden gyermekének.

Anyáknapi üdvözlet


Kedves Édesanyák, Nagymamák!
Az idei évben sajnos elmaradt az Anyáknapi Gála ahol a gyermekeik , köszönetet mondhattak volna azért a sok jó ért, a sok szeretetért, gondoskodásért amit csak is az édesanyák, nagymamák képesek nyújtani. De most itt, ezúton ezzel a szép csokorral, szeretnék köszönetet mondani gyermekeik nevében, és köszönteni azokat akiket a gyerekek legjobban szeretnek, az ÉDESANYÁKAT!
Kívánom legyenek nagyon boldogok, egészségesek, hogy még sokáig szerethessék a gyermekeiket!
A Zagyvarékasi Égszínkék óvoda valamennyi dolgozója nevében:
Baloghné Lakatos Márta

Húsvéti rajzverseny díjazottjai


Kedves szülők és gyerekek!
Gratulálok minden pályázónak, akik részt vett a meghirdetett húsvéti tojásfestő és rajz versenyen! Gyönyörű, és nagyon kreatív munkák születtek! Már minden résztvevő megkapta a jutalmát egy szép oklevelet édességet, és egy kis rajz füzetet. De igértem itt az óvoda honlapján is ismertetjük a pályázók névsorát, akikra nagyon büszkék vagyunk:
Katica csoport: Balogh Zoltán, Bognár Liliána, Kárpáti Laura, Oláh Olivér, Orsós Mira
Süni csoport: Czenke Lia, Három Enikő, Kálai Jázmin, Kolyvek Viktória, Lugosi Liliána, Rácz Mirella, Zaka Dávid, Zsákai Csenge
Nyuszi csoport: Kohári Zora, Lázók Kevin, Molnár Noel, Munkácsi Brigitta, Nagy Rebeka, Nagy Rita, Orsós Levente, Szabó Zsófia
Mókus csoport: Dienes Zselyke, Guth Liliana, Jóljárt László, Kárpáti Zsófia, Kincses isztina, Péva Erik, Tóth Benedek, Zsákai Hanna
Maci csoport: Bihari Anna, Jóljárt Zoltán, Lázók Norbert, Major Erik, Orsós Tibor, Poros József, Rácz Attila, Rácz Lilien, Révész Nimród, Sánta Katalin, Tóth Alexandra, Zsákai Kevin

Tájékoztató óvodai beiratkozásról


Óvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre
2020. március 27.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett. A rendelkezés célja, hogy gyermekeink érdekében a megfelelő életkorban kezdődhessen el közösségbe integrálásuk és felkészítésük a majdani iskolakezdésre.
A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások során a köznevelésért felelős miniszter határozata alapján javasoljuk, hogy a szülők az óvodákkal egyeztetve a következőképpen járjanak el:
Először nézzék meg a https://kir.hu/korzet honlapon, hogy melyik a lakóhelyük szerinti körzetes óvoda. Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát – a körzetes óvoda nevének és címének megjelölésével – elektronikus úton, telefonon vagy – különösen indokolt esetben – személyesen jelezze az általa választott óvoda vezetőjének 2020. április 17-ig.
A körzettel nem rendelkező óvoda a hozzá jelentkezőknek a beiratkozást 2020. április 2 – április 20. között tartja meg. A körzettel nem rendelkező óvoda a hozzá érkező szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan készíti el a beiratkozások időpontjára vonatkozó beosztást, amelyről a szülőt haladéktalanul tájékoztatja; majd a gyermek felvételéről legkésőbb 2020. április 20-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt, illetve az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, akivel kapcsolatosan nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor. Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja a számára, akkor nincs szüksége intézkedésre az óvoda felé. Az óvoda az ilyen gyermekekre számít, és a férőhelyet biztosítja számukra a szülő külön jelzése nélkül is. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy legalább telefonon vagy e-mailben vegyék fel a kapcsolatot az óvodával az ilyen esetekben is, és tájékoztassák a szülői szándékról, hogy a körzetes óvodába kívánják beíratni gyermeküket.
Felhívjuk a szülők figyelmét arra is, hogy amennyiben a kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, akkor az óvodának eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján a beiratkozások időpontjára vonatkozóan az óvoda beosztást készít, amelyről az érintett szülőket tájékoztatja.
A kötelező felvételt biztosító óvoda a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.
A hatékony beiratkozás segítéséhez összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat

1. Hol találom meg a kötelező felvételt biztosító óvodát?
Az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a KIR hivatali ügyek menüpont Köznevelési intézmények körzethatárait tartalmazó publikus nyilvántartás pontjában vagy a https://kir.hu/korzet oldalon elérhető az óvodai körzeteket tartalmazó nyilvántartás, ahol lehetőség van település, közterület vagy óvoda alapján is keresni. Ezenkívül az intézményekben, illetve a települési önkormányzatoknál a helyben szokásos módon tájékoztatják az érintetteket, így ha esetleg a saját közterületére vonatkozóan nem talál információt a Hivatal honlapján, úgy az önkormányzathoz fordulhat további tájékoztatásért.

2. Mi a teendőm, ha szeretném engedélyeztetni gyermekem óvodakezdésének elhalasztását?
A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján a szülők – legkésőbb a tárgyév május 25-éig benyújtott – kérelemben kérelmezhetik a területileg illetékes járási hivatalnál gyermekük óvodakezdésének halasztását. A járási hivatal a szülői kérelem alapján, a gyermek jogos érdekeit szem előtt tartva felmentheti a gyermeket az óvodai foglalkozáson történő részvétel alól annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, ha ezt a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. A kérelem benyújtásával kapcsolatban forduljanak a lakóhelyük alapján területileg illetékes járási hivatalhoz.

3. Mi a teendőm, ha gyermekem bölcsődés, és még további egy évig a bölcsődében marad?
A bölcsődéknek legkésőbb 2020. április 15-éig jelezniük kell az Oktatási Hivatal számára, ha az óvodaköteles korba lépő gyermek a jogszabályokban meghatározott esetben további egy évig bölcsődei ellátásban vesz részt, és nem kezdi meg az óvodai nevelést. Ha gyermeke is érintett, kérjük, hogy mielőbb egyeztessen a gyermekét ellátó bölcsődével, hogy a szükséges bejelentést megtették-e a Hivatal felé, Ön pedig ne jelentkeztesse gyermekét ebben a beiratkozási időszakban óvodába.

4. Mi a teendőm, ha éppen külföldön élünk vagy költözünk, ezért gyermekem nem kezdi meg Magyarországon az óvodai nevelést?
A hatályos jogszabályok értelmében 2020. január 1-jétől abban az esetben, ha az óvodaköteles gyermek családjával éppen külföldön él, ezt a tényt az Oktatási Hivatal részére be kell jelenteni. A bejelentéshez használható űrlap elérhető az Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a Köznevelés menüpont Külföldi távozás bejelentése pontjából vagy a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kulfoldre_tavozas_bejelentese oldalról közvetlenül. A bejelentőlap elektronikus kitöltését követően a kérelmet aláírva a következő postacímre kell megküldeni: Oktatási Hivatal Köznevelési Nyilvántartási Főosztály, 1363 Budapest, Pf. 19.

A koronavírus-járvány miatt a Kormány által kihirdetett országos veszélyhelyzetben az óvodai beiratkozás kapcsán kérem, hogy elsősorban a telekommunikációs eszközök segítségével (telefon, internet) tájékozódjon a kiválasztott óvoda beiratkozási rendjéről, illetve egyeztessen az óvodával, annak fenntartójával, hogy gyermeke beiratkozása személyes találkozás nélkül milyen formában tehető meg. Az óvodák és fenntartóik elérhetőségeit megtalálja a www.oktatas.hu/Köznevelés/Köznevelési közérdekű adatok/Köznevelési intézménykereső menüpontban.

Gyászhír

Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda volt vezetője Básti Béláné Zsuzsika óvó néni, elhunyt.
Emlékét szívünkben megőrizzük.
Búcsúztatásáról a család a későbbiekben gondoskodik.

Tájékoztatás


Tisztelt Szülők!
Szeretnék mindenkit tájékoztatni, hogy a koronavírus (SARS-CoV-2) terjedése elleni megelőző intézkedésként, a kormány áthelyezte a döntés jogát a fenntartóra. hogy a helyi nevelési intézmények bezárásáról döntsön. Ezért megfelelő óvintézkedés kezelésére a következőkről tájékoztatom önöket:
• Az óvoda a képviselő testület döntése értelmében bezár, de indokolt esetben, folyamatosan ügyeletet tartunk a dolgozó szülők gyermekeinek. Melynek szükségességéről kérünk egy nyilatkozatot.
• Aki megteheti tartsa otthon a gyermekét, a vészhelyzet visszavonásáig. A gyermekek hiányzása igazoltnak lesz rögzítve.
• Amennyiben szeretné igényelni a gyermeke részére a napi egy főétkezést, kérem telefonon, vagy az óvoda email címére, vagy pedig a gyermeke zárt csoportjába kérem jelezze: ovoda@zagyvarekas.hu
Az étel elvihető saját, tiszta ételhordóban a Zagyvarékasi Óvoda konyháról, 5051 Zagyvarékas Iskola utca 12. 11:30-13:00 ig. a konyha esetleges bezárásáig. De csak azok részére akik ezt előre jelezték, és a szükséges névsorban szerepelnek.
Az óvoda konyha dolgozóinak kérésére tájékoztatom az szülőket amennyiben a napi egyszeri meleg étkezést igényelték, és nem csak óvodás, hanem iskolás gyermek részére is szeretnék elvinni az ételt 12:00 óra után érkezzenek a konyhára.
A tumultus elkerülése végett 11:30-12:00-ig csakis az óvodás gyermekek szülei részére adják ki az ételt a konyha dolgozói.
Megértésüket köszönjük.
• 2020.03.17.-től az óvodába a feladatai ellátásával kapcsolatban álló személy, az óvoda dolgozói léphetnek be!
• Az óvodába csak kézfertőtlenítés után lehet belépni, melyre fertőtlenítő hatású folyadékot, illetve folyékony szappant biztosítunk.
• Az óvoda dolgozói, és a gyerekek számára is a kézfertőtlenítés kötelező.
• A beléptetés a kapucsengő használatával történik.
• Az óvoda 6:00-17:00 óráig tart nyitva.
• Köhögő, náthás gyermeket nem fogadunk az óvodában.
• Minden játékot, felületet folyamatosan fertőtlenítünk. Otthonról hozott játékot nem veszünk át.
• A gyerekek hazabocsájtása kapucsengő használata utáni jelzés követően, a gyermekek kiadásával történik az óvoda dolgozói segítségével.
• Ha a család bármelyik tagjánál, egészségügyi probléma jelentkezik, azonnal forduljanak orvoshoz, gyermeküket tartsák otthon.
Kérem ezen intézkedéseket mindannyiónk érdekében betartani szíveskedjenek!
Kérem a csoportok zárt közösségi oldalán figyeljék a szükséges tájékoztatásokat.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Köszönet!

Kedves Táncoslábú Anyukák!
Szeretném megköszönni a Farsangi rendezvényen nyújtott segítő támogatásotokat és, hogy a meglepetés táncotokkal örömöt csaltatok a gyerekek, és a vendégeink szemébe!
Köszönöm, hogy felvállaltátok azt, hogy ennyi ember előtt vidám jelmezbe bújva félre rakva a szégyenlősségeteket, hozzájárultatok a rendezvényünk vidám hangulatához.
Büszkék vagyunk Rátok, mi óvónénik, a gyerekek, és úgy gondolom a családtagjaitok is!
Jövőre is számítunk Rátok! :-)

A farsangi napokban, legyünk, mi is vígabban…


Égszínkék Óvoda gyerekeivel családtagjaival megfogadtuk ennek a farsangi dalnak a tanácsát, hiszen a farsang a vigasság, a nevetés, a színes jelmezek ideje. A gyermekek szüleivel, támogatóink segítségével igyekeztünk megünnepelni ezt a télvégi ünnepet.
A farsangi ráhangolódásban, nagy szerepük volt az óvónéniknek, szépen feldíszítették az óvodánkat, a csoportszobákat faliújságokat és sok verset, dalt, táncot tanulhattak a gyerekek. Minden kisgyerek azt tervezgette milyen jelmezben érkezzen a bálban, készültek a jelmezek álarcok, szemüvegek, díszek. Közben azt számlálgatták a gyerekek hány napot kell még aludni Farsang napjáig.
A szülők is segítettek a szervezésben, készülődésben, keresték a támogatókat, illetve az anyukák meglepetés tánccal is készültek a gyerekeknek. A rendezvényünkre nagyon sokan eljöttek, gyerekek szülők, családtagok, mindenki nagy izgalommal várta a gyerekek, és az anyukák fellépését.
Kurucz László Polgármester Úr, Kis Gyula Alpolgármester Úr, Jakabné Tokai Mária Képviselő asszony, Csasztvanné Ballók Éva Igazgató asszony is velünk ünnepelt, köszönjük megtisztelő részvételüket!
Jól sikerült boldog pillanatokat élhettek, át a jelenlévők. Sok taps, finom csemege volt a kis táncosok jutalma. Ezúton is szeretném megköszönni a rengeteg tombola felajánlást a Támogatóinknak.
Rendezvényünk támogatói:
Kurucz László Polgármester Úr Kis Gyula Alpolgármester Úr Jakabné Tokai Mária Képviselő Asszony Bajusz János Ügyvezető Igazgató Cipó ház Butikos Szabó Marika, Dóra Mónika, Vállalkozó, Életjel mentőcsoport Erdélyi Egon Dohány bolt Faragó Ernőnének Virágos Irénke Gál Zsolt Zöldséges Kézér Farm Kis Lászlónak, Szakács Lázár és Társa KFT Papp Róbert Vállalkozó PEZE Pékségnek, Polgárőrség Sámson Andrea és családja Szülői Szervezet Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyha Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány Zagyvarékasi Vas Műszaki Bolt,
Köszönjük a szülőknek, családtagoknak, és Valamennyi támogatónknak, hogy támogatták az óvodánk farsangi rendezvényét. A sok segítséget az anyukáknak, apukáknak, Osztásné Szabó Hajnalkának és Banga Editnek, a büfében nyújtott segítségét, a polgárőrök jelenlétét, és valamennyi segítő szándékú támogatását, amivel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Meghívó

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az óvoda Farsangi báljára!
Ideje: 2020.február 15. 14:00
Helye: Művelődési Ház
Belépődíj: Felnőtt: 500.- Gyermek: 300:-
Óvodásoknak : Ingyenes
Szívesen fogadunk tombola tárgyakat, melyeket 2020 február 14.-ig az óvodában lehet leadni az óvónéniknél!

Köszönettel:
Óvónénik

Homok tövis ital bemutató az óvodában

Óvodánkba ellátogatott Kozák Antal vállalkozó aki homoktövis ital bemutatót, és kóstolót tartott a és az óvoda valamennyi gyerekének! A gyerekek érdeklődéssel hallgatták az előadást, kóstolták az igazán egészséges italt, amiben a szükséges napi vitamin megtalálható. Az Anti bácsi által hozott sok finom ital az utolsó cseppig mind elfogyott, mindenkinek nagyon ízlett az ital.
Természetesen, nemcsak a gyerekek , hanem a szülők számára is nagyon hasznos ez az ital, de kapható belőle, lekvár, és többféle termék is, melyek megrendelhetők az óvodában!

Szülői értekezlet


Szeretettel meghívjuk a kedves szülőket, a 2020. január 29.-én,szerdán 17:00-kor kezdődő: SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÜNKRE!
Vendégeink: Polónyi László a Damjanich János Általános iskola Igazgatója.
A leendő első osztályos tanító néni, Oláh-Miklós Szilvia.
Témáink:
• Félévi tájékoztatás.
• A Zagyvarékasi Damjanich János Általános iskola bemutatása.
• Iskola előkészítő foglalkozások.
• A Farsanggal kapcsolatos tájékoztatás.
• Kirándulás, ballagás, évzáró megbeszélése.

Boldog Karácsonyt!

Ünnep készül, boldog ünnep…


A Zagyvarékasi Égszínkék Óvodában december hónap érkeztével, a szokásos ünnepi készülődés tartotta izgalomban a gyerekeket. Óvodásaink már nagyon várták a Mikulást. Az ünnepi díszbe öltöztetett óvodában minden a Mikulás várásról szólt. Készültek a mikulásnak az ajándékok, szóltak a dalok, vidáman mondták a verseket a gyerekek. A mikulás várás részeként, a Móricz Zsigmond Művelődési házban is jártunk, színházi előadást tekinthettünk meg, mely természetesen a Mikulás várásról szólt. Az intézményünk pedagógusai meglepetéssel, egy mese előadással készültek a gyerekeknek, A gyerekek nagy izgalommal figyelték a Róka koma, mint Mikulás című mesejátékot. Az óvónénik által játszott kis nyulacskák vidám történetét.
December 6.-án pedig megérkezett az ősz szakállú Mikulás, Lipták Jani bácsi jóvoltából igazi mikulás élményben részesülhettek a gyerekek. Sok ajándékkal érkezett a Mikulás, játékokkal, édességgel, a szülők, valamint a Zagyvarékasi Óvoda Konyha, a Zagyvarékasi Önkormányzat jóvoltából, három finomságokkal teli mikulás csomagnak örülhettek a óvodásaink, valamint Dóra Mónika helyi vállalkozó támogatásával még szalon cukrot is kaphattak a gyerekek, mellyel a Mikulás kínált meg mindenkit. A családok jóvoltából, sütemény és szörp is jutott a Mikulás bulira. Köszönjük a támogatásokat!
A december a karácsonyi várakozás időszaka. A Nyuszi csoportosaink szép versekkel, dalokkal tették hangulatosabbá a település első adventi gyertyájának meggyújtásának ünnepét. December 13.-án pedig a nagycsoportos fiúk a néphagyomány szerint Lucázni indultak a helyi intézményekbe. A középső csoportosok, az idősek klubtagjainak tették még hangulatosabbá a karácsonyi ünnepségüket dalos, verses műsorukkal, kis ajándékkal. Minden résztvevőnek mosolyt csalva az arcára. A karácsonyi játszóházunkban, minden csoport képviseltette magát, versekkel, dalokkal, segítve a családokat az ünnepi ráhangolódásban, erősítve az összetartozás jó érzését, Meghatódva énekeltük a csillagszóró szikrázó fénye mellett a Kiskarácsony nagy karácson kezdetű dalt gyerekek, szülők az óvoda dolgozói. Még egy meglepetésben volt még része óvodásainknak, mert a Jászalsószentgyörgyi műkedvelő előadócsoport Pásztor játékkal szórakoztatta a gyerekeket. Nagy élményt nyújtva a gyerekeknek. A karácsonyi ünnepvárás legutolsó mozzanata a település Csillagfényes karácsonyi rendezvénye, ahol a Nagycsoportosaink gyönyörű Betlehemes műsorral képviselték az intézményünket. A december tényleg sok-sok meglepetéssel, örömmel szolgált a gyerekeknek, bizonyára minden kisgyerek számára tudtunk olyan élménnyel szolgálni mely segített az ünnepi ráhangolódásban, a családdal együtt töltött ünneplésben.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Zsuzsika óvónénitől búcsúztunk


Alig múlt el egy év, és hogy az óvoda aktív és nyugdíjas dolgozói újra összegyűltünk, hogy egy újabb nyugdíjba vonuló óvó nénitől búcsúzzunk.
A gyerekek Zsuzsika óvónénije, Nagy Gáborné 40 év munkában töltött idő után elköszönt az óvodánktól. Fájó szívvel búcsúzik, mert sok élmény, emlék, szép pillanat, sikerekben gazdag év kötődik számára az óvodánkhoz.
Fiatal pályakezdőként, szakközép iskolai végzettséggel bolti eladóként kezdte meg a pályafutását. Majd a gyermekei születése után szakképzetlen óvónőként bontogatta szárnyait. A helyettesítés során úgy érezte, ez az a pálya, ami a kreativitásának, gyermekszeretetének megfelelő. Kollégák biztatására elvégezte a Szarvasi óvónőképző főiskolát, majd az általános iskolában napközis tanítóként helyezkedett el. Később pedig óvodapedagógusként rendületlenül dolgozott az óvodánk pedagógus munkaközösségében, velünk, értünk, a gyerekekért.
Hosszú éveken át dolgozott, nagy lelkesedéssel, mindenkor következetesen. Sok-sok gyermek, ma már családanyák-apák kedvence volt, akik a mai napig szívesen emlékeznek vissza a régi óvodás önmagukra, a kirándulásokra, mesékre, meseelőadásokra, tornafoglalkozásokra, közös programokra, élményekre. Jellemző volt rá, hogy mindig kutakodott kereste az újabb ötleteket, melyeket a csoportjában igyekezett megvalósítani. Az óvodai mozgáskotta módszer bevezetésében nagy szerepet vállalt, igyekezett átadni a tudását a kollégáknak. Figyelemre méltó volt a teherbírása, a kollégákhoz való alkalmazkodó készsége, legfőképpen a gyerekek iránt érzett szeretete.
Az óvodapedagógusi feladatok mellett, mindig vállalt számtalan feladatot a hosszú évek során. Bármilyen kéréssel fordulhattunk hozzá, nagyon aktívan vett részt a feladatok végrehajtásában.
Ezt is köszönjük Zsuzsika!
Gyorsan elszállt ez a 40 év szinte észrevétlenül, most búcsúzunk, mint nyugdíjastól, megköszönjük mind azt, amit tőled kaptunk, mi munkatársaid, szülők és nem utolsó sorban a volt óvodásaid! Búcsúzunk... És köszöntünk újra itt közöttünk, mert az élet úgy hozta, hogy a betöltetlen álláshelyek miatt igényt tartunk a munkádra!
Kívánjuk, hogy legyen nagyon boldog az elkövetkező időszak számodra.
Kívánunk számodra jó egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli, és aktív nyugdíjas éveket!

A Zagyvarékasi Égszínkék óvoda dolgozói, Nyugdíjasai, óvodásai nevében
Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Születésnapot ünnepeltünk!


A zagyvarékasi Égszínkék óvoda 18. születésnapját ünnepeltük. Az ünnepre a gyerekek, sok szép verssel, dallal készültek, melyet nagy izgalommal adtak elő az óvodánk indulójának közös éneklése után. A Mini csoportosok, még kicsit megilletődve, de a nagycsoportosok már bátran mondták el a köszöntőjüket. A rendezvényünkre a Zagyvarékasi Gyermekvár alapítvány egy tortával, üdítővel kedveskedett. A finom, csoki tortát a Cipó ház készítette. Csillogó szemekkel csodáltuk mindannyian a sok gyertyát és a szikrázó tűzijátékot, a hatalmas tortát.
A születésnapi parti, nem ért véget a tűzijátékos tortával, dalos köszöntővel, mert a köszöntő után zenés táncos műsorral a budapesti honvéd együttes művészei szórakoztatták a gyerekeket Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor.
Nagy sikere volt a vidám zenének, a vígan táncolt valamennyi kisgyerek, együtt énekelték a már ismert dalokat a művészekkel.
A rendezvényünkön velünk ünnepelt, Kurucz László Polgármester úr, Kiss Gyula képviselő úr, Csasztvanné Ballók Éva a Zagyvarékasi Móricz Zsigmond Művelődési ház igazgatója, Rab Fruzsina és Herczeg Andrea védőnő, Kézérné Szabó Orsolya a Szülői Munkaközösség elnöke megtisztelt bennünket a Zagyvarékasi Margaréta egyesület, és az Őszirózsa nyugdíjas egyesület vezetősége, és tagjai. Köszönjük a gyerekek nevében a vendégeinktől kapott üdítőt, és az édességet!
Egy jól sikerült élményekkel teli napot töltöttünk együtt az óvoda születésnapján!
Baloghné Lakatos Márta

Kirándultunk!


2019 október 17.-én kirándulni voltunk a nagycsoportos gyerekekkel a Szolnoki Reptár-Repülő múzeumban. A látogatás során sok érdekes élménnyel gazdagodtak óvodásaink. Láthattak repülőket, helikoptereket, a légi közlekedéssel kapcsolatos eszközöket, relikviákat, de a legérdekesebb a játszótér, és az igazi vadászrepülő kipróbálása volt a gyerekeknek.
A szülők hozzájárulása mellett nagy segítséget jelentett, hogy a , SZKTT Humán Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti központja pályázati forrásból biztosította a múzeumi látogatásunkhoz az utazás költségét.
AA Zagyvarékasi Égszínkék óvoda Óvodásai, és szülei nevében szeretném megköszönni Német Margit Központvezető asszonynak és munkatársainak a támogatást, mert kirándulással nagy örömet szereztek, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda nagycsoportos gyermekeinek.
Külön szeretném köszönetünket kifejezni, Tormáné Blaha Veronikának a Gyermekjóléti Szolgálat szociális segítőjének, aki el kísért bennünket a kirándulásra, és segített a gyermekek kíséretében is.

Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Mobilitás hete

Magyarországon a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási hét programjaihoz óvodánk is csatlakozott. A gyerekekkel sokat beszélgettünk a környezet védelemről, a mozgás fontosságáról, a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésről. Ennek kapcsán a Móricz Zsigmond Művelődésiház szervezésében egy rendőr érkezett az óvodánkba ki segített elmélyíteni a helyes közlekedés szabályait. Majd egy játékos kerékpáros vetélkedőn vettek rész a gyerekek. A vállalkozó kedvű óvodásaink egy-egy fényvisszaverő karszalagot kaptak a többieket pedig csokoládét és üdítővel vendégelték meg a Művelődési Ház dolgozói.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva meghirdette a rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát.
A mi óvodánkból hét rajzpályázat érkezett: Kincses Krisztina, Guth Liliána, Tóth Benedek, Révész Nimród, Lázók Norbert, Major Erik, Poros József

Nagyon büszkék vagyunk minden pályázó óvodásunkra!

Faluház napja 2019

Nagy örömünkre a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Mókus csoportjának nagycsoportosai, a Faluház napján méltón képviselték Intézményünket. Nagyon büszkék voltunk rájuk!!
Gyönyörűen összeállított táncos műsorukkal elkápráztatták a közönséget,
Itt is szeretnék gratulálni a gyerekeknek, a táncot betanító két pedagógusnak Konkáné Fekete Márta és Nagy Gáborné óvodapedagógusoknak!

Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Elmúlt a nyár, itt az ősz, kampósbottal jár a csősz…


Az Égszínkék Óvoda családi napjai közül a legelső a szüret, melyre szeretettel vártuk a óvodásaink családtagjait, ismerőseit is.
A sok vendég között megtisztelte a rendezvényünket, Dr. Fekete Nóra Zagyvarékas jegyzője, Kurucz László képviselő úr is.
Az ősz kezdetével a szüreti mulatságot mindig nagy készülődés előzi meg, az óvodában. Őszi vereseket, dalokat mondogatunk, feldíszítjük a csoportszobákat és az óvoda udvarát. Idén a Kézér-farm jóvoltából, kukoricaszárral, szalmabálából készült dekorációval, csőszkunyhóval, rengeteg töklámpással tettük hangulatosabbá az óvodánk udvarát. Sok szőlőt, gyümölcsöt kaptunk, az anyukák és a nagymamák, finomabbnál finomabb kalácsokat, süteményeket sütöttek. Az Abonyi Pékség, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyha, Kiss László, Gál Zsolt, Kézér Csaba vállalkozó is támogatta az óvodánk rendezvényét. Köszönjük ezúton is a támogatásokat.
Vidáman dalolással, mókázással szőlőszemezgetéssel telt a délelőtt, minden csoportban szorgos kezek dolgozgattak, így szaporodott a mustnak való szőlő. Délután a gyerekek dalos, táncos műsora után, oklevéllel, édességgel jutalmaztuk a töklámpa faragóverseny résztvevőit.
Majd Nagy Gáborné Zsuzsika óvónéni vezetésével kezdődő táncházban vidáman ropták a kicsik, és a nagyobbak, még a szülők is bekapcsolódtak a mulatozásba. A táncházzal nem fejeződött be a vidám délután, hiszen ezután következett a szüreti vásár, ahol minden kisgyerek vásárolhatott az óvó néniktől kapott krajcárkáért, valamilyen vásárfiát, kedvére ehetett zsíros kenyeret, ihatott mustot, szörpöt, limonádét. Az óvónénik vezetésével pedig számtalan népi játékot próbálhattak ki a gyerekek, és a családtagok, fazék dobálást, dió pörgetőt, halászatot- fateknőből, kukoricát morzsolhattak kis sámliról, megfigyelhették, hogyan préselik ki az apukák a szőlő levét a mustot.
A Zagyvarékasi Margaréta Ifjúsági néptánc csoport két tagja Kovács Klaudia, és Kardos Attila mezőségi tánccal lepték meg a közönséget. Jó volt látni régen volt óvodásaink táncát. A szép napsütéses délután, vidáman telt egészen estig, amikor a vendégeink, megcsodálhatták az 56 darab töklámpa hangulatos fényeit.
Ezúton is szeretném megköszönni a sok támogatást, az óvoda valamennyi dolgozójának az aktív közreműködést, rendezvény szervezésében, lebonyolításában végzett munkájukat, a Zagyvarékasi Polgárőröknek a helyszín biztosítását.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Töklámpa-faragó verseny

Szüreti mulattság

Békefutók Zagyvarékason


Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A Peace Run tulajdonképpen egy ünnepsorozat, amely végigvonul a településeken, országokon és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot és örömöt hirdet.
Az alapító, Sri Chinmoy alapelveit követve, minden országban a helyi szervezők önkéntesen végzik munkájukat, a helyi közösségek szolgálatára, a nemzetközi barátság és megértés jegyében. 2019 május 23.-án mi is a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda pedagógusai, és óvodásai , köszöntöttük a településünkre érkező, Béke futás részvevőit, dallal és a Peac Run jelképével díszített zászlókkal . Ezzel kifejezve, hogy számunkra is nagyon fontos a Béke, a harmónia.

Gyermeknap az Égszínkék Óvodában

Májusi eső aranyat ér mondja a szólás-mondás, mi azért nem nagyon örültünk neki a gyermeknapi rendezvényünk alkalmával. Hiszen nagy örömmel készülődtünk az idei gyermeknapra, sok finomsággal, meglepetés Buborék partival, arcfestéssel, sokféle ügyességi játékkal.
A csöpörgős eső ellenére nagyon vidámra sikerült a parti, a gyerekek vidám tánca után Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor a Budapesti Honvéd Együttes művészei igazán színvonalas műsorral szórakoztatták a gyerekeket. Óvodásaink, és a leendő óvodásaink együtt énekelték a fellépő előadókkal a már jól ismert dalokat, táncolhattak, mozoghattak kedvükre. A szülők örömmel nézték a gyerekek vidám arcát.
A családi nap további részében mindenki kipróbálhatta ügyességét, a dobó, célzó, horgászos játék során, készültek a gyereknapi szép nyakláncok, fogytak a finom zsíros kenyerek, a limonádé, és a szörp is kelendő volt.
A legnagyobb érdeklődés talán az arcfestésnél volt, sorban várakoztak a gyerekek, hogy a számukra legkedvesebb figura, képét ölthessék magukra, voltak, akik hercegnős, pókemberes, különböző állatkák képét kérték az arcukra. Mindenki megelégedéssel nézegette magát a tükörben. Készültek a fotók az aranyos kis arcocskákról.
A szomorú idő ellenére nagyon vidám délután töltöttünk együtt. Rendezvényünk nem sikerülhetett volna a támogatóink segítsége nélkül. Köszönjük, Király Zsoltnak a PEZE Pékség ügyvezető Igazgatójának, és Gál Zsolt vállalkozóknak a felajánlásaikat, az Őszirózsa nyugdíjas egyesületnek az édességeket, a Zagyvarékasi Óvoda konyhának, a szülőknek, Szülői szervezetnek, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítványnak, a támogatást, a Zagyvarékasi Polgárőröknek a helyszín biztosítását.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Búcsúztunk a nyugdíjba vonuló Polónyi Zsuzsika óvónénitől

Gratulálunk a Jubiláló Pedagógusainknak!

Screenasdshot_2

© Copyright 2022. Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha - Minden jog fenntartva!     Az oldalt készítette: HiSoft