Akikre büszkék vagyunk!


Nagy örömünkre a Zagyvarékasi Égszínkék óvoda óvodásai közül mazsorett foglalkozásra is járnak. A foglalkozások a Damjanich János általános iskolában történnek, és a csoportot Máthé Laura mazsorett oktató vezeti. Holdfény mazsorett óvodás csoport 2021 decemberében online versenyre jelentkezett, ahol az óvodásainkból összeállított kis csapat első helyezést ért el. A lányok nagy örömmel vették át a megérdemelt arany érmet. Nagyon sok szeretettel gratulálunk nekik, és a vezetőjüknek egyaránt, további sikereket kívánva!
A csoport tagjai: Czenke Lia, Eisner Izabella, Fedor Anna, Mondok Melani, Horváth Annabella, Oláh Elizabeth, Kiss Virág, Kökény Larina
Büszkék vagyunk rátok! 

Köszöntő

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha, óvodásai, az óvoda dolgozói, és a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány kuratóriuma nevében kívánok Áldott karácsonyt, és sikerekben gazdag Boldog Új évet!
Baloghné Lakatos Márta
Óvodavezető

Itt járt a Mikulás!


Bár nem estt a hó, ezért nem is szánkón érkezett, de óvodásaink nagy örömére, mégis eljött a Mikulás a Zagyvarékasi Égszínkék Óvodába! Nagy izgalommal készültek a gyerekek a Mikulás fogadására. Sok szép verset és dalt tanultak, gyönyörű rajzokkal, díszítették föl a csoportszobákat, és igyekeztek nagyon jók lenni amikor csak lehetett. A kis cipők tisztán felsorakoztak a helyükön, várták kerül e bele valamilyen finomság. Szólt az ének, hogy tudja a Mikulás hová kell jönnie. Hamarosan meg is érkezett, hatalmas nagy csomagokkal megpakolva, hogy a segítői alig bírták cipelni a sok ajándékot, édességet. A Mikulást mindenki örömmel fogadta, csillogó szemmel figyelték a gyerekek a sok ajándékot. Majd köszöntötték a már nagyon várt vendéget, versekkel. és dalokkal.
A jó Mikulás a köszöntést édességgel, sok játékkal jutalmazta. Az óvodásaink a Mikulás távozása után vidáman bontogatták az ajándékcsomagokat, és kipróbálták az új játékokat. Jó hangulatban telt a délelőtt, szólt a zene, és a szülőktől kapott csemegéket is üdítőket fogyasztották el a gyerekek. Minden kisgyerek boldogan, élményeit mesélve, fogadta a szüleit. Öltözés közben, meglepetésként még a cipőkből is előkerült egy-egy szaloncukor. Köszönjük a szülőknek, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda konyhai dolgozóinak, Dóra Mónika vállalkozónak, a Zagyvarékasi Gyermekvár alapítványnak a rendezvényünkhöz nyújtott támogatást.
Külön szeretném megköszönni Szabó Viktornak a személyes támogatását, hiszen Nélküle, mint a rendezvény fő szereplője nélkül, nem valósulhatott volna meg ez a vidám élményekkel teli nap.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

SEGÍTSÜNK EGYÜTT TOMIKÁNAK!


Arra kérjük e sorok olvasóit, hogy segítsen a családnak, volt kollégánk Oczella Anikó óvónéni unokájának abban, hogy ez a mosolygós kisfiú, aki sajnos a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb fajtájában szenved, SMA 1-es beteg megkaphassa a szükséges génterápiát, ami megkönnyíthetné Tomika életét!
A szülei gyermekük születése óta mindent elkövetnek, kisfiuk gyógyulása érdekében, számtalan fórumot megmozgatva keresnek támogatókat az igen drága kezelések finanszírozására. Most sajnos nagy akadályba ütköztek, elutasították a további Génterápiás kezeléshez beadott kérelmüket, pedig ez a kezelés segítene Tomikának, egy jobb életminőség elérésében, a félrenyelés nélküli biztonságos táplálkozásban.
Ezért óriási összefogásra, nagy támogatásra van szüksége a családnak mert a Zolgensma génterápia, ami Tomika gyógyulását elősegítené 700.000.000 Forintba kerülne. Ha 700.000 ember, csak 1.000 forintot utal, már akkor sikerül!
Legyünk mi a 700.000 emberből az egyik, aki 1000 forinttal támogatja a gyógyulásban ezt az aranyos kisfiút!

Az adományok befizethetők az óvodai titkárságon, vagy a Tomika gyógyulásáért létrehozott alapítvány számlaszámán:
Galó Tamás Dominik Gyógyulásáért Alapítvány
K&H Bank számlaszám: 10400157-50526884-67691018
IBAN: HU21 10400157-50526884-67691018
BIC(Swift): OKHBHUHB
K&H Bank deviza számlaszám: 10400157-50526884-67691025
IBAN: HU26 10400157-50526884-67691025
BIC(Swift): OKHBHUHB
paypal.me/EgyuttGaloTomikaert

20 éves lett a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda!


Nagy izgalommal készültünk az óvodánk huszadik születésnapi rendezvényére. A gyerekek, és az óvoda dolgozói egyaránt versekkel, dalokkal, tánccal igyekeztünk ünnepivé varázsolni az ünnepünket. Az óvoda dolgozói, egy meglepetéssel is igyekeztek hozzájárulni a jubileumi rendezvényünkhöz, ezért egy óvodatörténeti kiállítás összeállítással igyekeztünk visszatekinteni az elmúlt 20, és még az azt megelőző évekre.
Ehhez előkerestünk minden fellelhető emléket, a régi fényképeket, óvodai eszközöket, szemléltető képeket, mesekönyveket, folyóiratokat, játékokat, módszertani könyveket, óvodai adminisztrációs dokumentumokat. Előkerültek a régen használt dia vetítők, szalagos magnetofon, lemezjátszó, rádió, ami a mai gyerekek számára már teljesen ismeretlenek.
Még a régi idők bútoraiból is találtunk néhányat, óvodai kis székeket, asztalt, illetve régi tálakat, evőeszközöket is kaptunk melyeket a gyerekek érdeklődve szemléltek. A környezeti nevelés, és a matematikai nevelés eszközei mellett az óvodában használt hangszereket is szerepeltek a kiállításon, hegedű, citera, köcsögduda, ritmushangszerek is kiállításra kerültek. A gyerekek, a szülők érdeklődéssel szemlélték a kiállításunkat.
Azonban az ünnepi készülődésünket beárnyékolta a Covid 19 vírus, mert a egyre szaporodó megbetegedések miatt a születésnapi partinkat elhalasztottuk, és egy későbbi időpontban fogjuk megtartani.

A Szolnoki Reptárban jártunk!


A Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából a Süni és a Kati csoport nagycsoportosai kirándulni voltunk a Szolnoki Reptárban. Nagy izgalom előzte meg a kirándulásunkat, mindenki tervezgette milyen csemegét hoz az útra, kivel fog utazni a buszon. Találgatták a gyerekek milyen repülőket, helikoptereket lehet majd látni a repülő múzeumban.
A kedves szülők feltöltötték a hátizsákokat a gyerekeknek mindenféle finomságokkal, és reggel mindenkit időben hoztak az óvodába. Reggeli után alig vártuk, hogy megérkezzen a busz és elkezdődjön a kirándulás. Még a nap is vígabban sütött, a mosolygós gyereksereg láttán, akik örömmel nagy várakozással telve utaztak a buszon. Időben érkeztünk így volt időnk mindent alaposan megszemlélni, kipróbálni, sőt még a játszótéren is volt lehetőségünk a hintázni, mászókázni.
A sok érdekesség után előkerültek persze a finomságok is a hátizsákból. Mindenki vígan csemegézgetett, kínálgatta társait az otthonról hozott édességekkel. Jó alkalom volt a kirándulás a közlekedés témakörének lezárásához, hiszen sok új ismeretet szerezhettek a kirándulás alkalmával a gyerekek a légi közlekedéssel kapcsolatban.
Köszönjük a Zagyvarékasi Gyermekvár alapítvány támogatását, hogy lehetővé tették számunkra ezt a hasznos, és élményekkel gazdag kirándulást!

Állatok világnapja a Zagyvarékasi Égszínkék óvodában


Október 4. a világ minden táján az álatok világnapja, Ilyenkor megemlékezünk a körülöttünk lévő állatokról, kicsit jobban odafigyelünk rájuk, igyekszünk gondoskodni a körülöttünk, és a velünk élő élőlényekről. Hiszen velük teljes a világunk. Megkülönböztetett figyelemmel fordulunk a gazdátlan sanyarú sorsú állatok felé.
A Zagyvarékasi Égszínkék óvodában is igyekszünk megalapozni, az állatok iránt érzett szeretetet, felelősséget, hogy jó indulattal, együttérzéssel viseltessenek a környezetünkben élő gyengébb, rászoruló, akár kiszolgáltatott társaik, illetve élőlények felé. Éppen ezért az állatok világnapja alkalmából két kolléganőm Asztalos Gamauf Szilvia és Huttyai Ágnes óvodapedagógusok ötlete alapján élelem gyűjtést szerveztünk a BEFOGAD-LAK TÖRÖKSZENTMIKLÓSI ÁLLAVÉDŐ ALAPÍTVÁNY menhelyén élő kutyusok és cicák számára.
Az állatmenhely két dolgozója, is eljött az óvodánkba, és két gondozottjukat is magukkal hoztak, két kutyust, akiket a gyerekek nagy örömmel fogadtak, és meg is simogathattak, Így láthatták, hogy ezeknek az nagyon barátságos kutyáknak és társaiknak gyűjtjük az adományokat. Szerencsére a szülők, és az óvoda dolgozói is partnerek voltak az adomány gyűjtésben, és sok kutya és macska eledelt, kutya szalámit, jutalom falatot, plédeket, kutya játékokat vásároltak, adományoztak a menhely kis lakóinak. Az óvoda torna szobájában, gyűjtöttük az adományokat, melyeket a gyerekek nagy örömmel hoztak, figyelték folyamatosan, hogy szaporodnak az adományok.
Látszott a gyerekek arcán az önzetlen segíteni akarás, a boldog mosoly, hogy ők is segíthettek akár csak egy kis konzervvel is a menhely lakóin. Az adakozó kis óvodásainknak pedig egy-egy kis színezhető oklevéllel köszöntük meg a segítő szándékukat, a cicák és a kutyusok nevében! Ezúton is köszönjük minden adományozónak a szíves felajánlást!
Baloghné Lakatos Márta

Szüretelnek énekelnek , láttál e már ennél szebbet...


Elkezdődött egy újabb nevelési év, és végre az elmúlt évi pandémiás helyzet miatti bezártság után, újra szüreti rendezvényre hívhattuk a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda valamennyi óvodását, és családtagjaikat. Az eddig megszokott készülődéstől is, nagyobb lelkesedéssel készültünk a szüreti vásárra. Szüreti verseket, dalokat mondogatunk, feldíszítjük a csoportszobákat és az óvoda udvarát. A sikeres megvalósításhoz kértük a szülők, családok segítségét. Meghirdettük a töklámpa faragó versenyünket is.
A kedves szülők nagyon aktívan bekapcsolódtak a készülődésbe, hiszen a töklámpa faragó versenyre ötletes töklámpákat készítettek a gyerekeikkel. Sok szőlőt, süteményt kaptunk, az anyukák és a nagymamák, pedig finom kalácsokat, süteményeket sütöttek. Az Abonyi Pékség, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány, a Zagyvarékasi Konyha, Kiss László, az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület, Gál Zsolt vállalkozó, Kézér Farm Kft is támogatta az óvodánk rendezvényét. A szülők közül sokan segítettek a rendezvény lebonyolításában, a vásáros asztaloknál segítettek a vásárfiák eladásában és a must préselésében.
Szeretném megköszönni a minden támogatónknak az önzetlen adományt, valamennyi segítőnk munkáját.
Rendezvényünket megtisztelte Kurucz László polgármester úr, Kis Gyula alpolgármester, és dr Fekete Nóra jegyző asszony, és a képviselő testület tagjai is eljöttek, hogy velünk ünnepeljenek. A szüreti rendezvényünk a gyerekek táncával vette a kezdetét, vidáman szólt a szüreti nóta. A nagycsoportos lányok egy meglepetés tánccal is kedveskedtek a vendégeknek. A töklámpa készítő pályázaton az idei évben is sok pályamunka érkezett, 80 óvodást oklevéllel, édességgel jutalmaztunk.
A rendezvény ideje alatt szólt a vidám muzsika, a büfében fogytak a zsíros kenyerek, a limonádé és a szörp is nagyon kapós volt, amit a dajka nénik készítettek a vendégeink számára. Az óvónénik pedig népi játékokkal tették hangulatosabbá a délutánt, mindenki kipróbálhatta az ügyességét, erejét a célba dobó képességét. A szokásos módon meghívtuk a családokat a töklámpák gyújtogatására. Sokan voltak kíváncsiak a töklámpák fényeire.
Az idei szüreti rendezvényünk is vidáman telt el, ami az óvodánkban dolgozó óvónénik, dajka nénik, segítő munkatársaink nélkül nem valósulhatott volna meg, ezért ezúton is szeretném megköszönni az óvoda valamennyi dolgozójának a szorgalmas munkáját.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Szülői értekezlet


Szeretettel meghívunk minden kedves szülőt a 2021 szeptember 8-án, szerda délután 17:00- kor kezdődő ÓVODAI SZÜLŐI ÉRTEKEZLETÜNKRE.

A szülői értekezlet témái:
Szülők tájékoztatása
Év közbeni programok ismertetése.
Csoportonkénti értekezletek

Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Köszöntő

Sok szeretettel köszöntöm a kedves szülőket, és óvodásainkat a 2021-2022 nevelési évben!
Kívánok minden kis óvodásnak sok szép élményt vidám napokat az elkövetkezendő év során!
Kérem a kedves szülőket segítsék támogassák a munkánkat, együtt tegyük még szebbé, emlékezetessé a gyermekek óvodában töltött napjait.

Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Oczella Anikó óvónénitól búcsúztunk


Kedves Anikó!

Hát elérkezett a nap! Amikor ténylegesen elköszönsz tőlünk nyugdíjba vonulásod alkalmából. Újra itt vagyunk minannyian, akik szerettünk, és az elmúlt évek alatt munkatársaid voltunk, a mindennapjainkat együtt töltöttük. Közösek voltak a gondjaink örömeink.
Anikó óvónéni, 40 év munkában töltött idő után elköszön az óvodánktól. Fájó szívvel búcsúzik, mert sok élmény, emlék, szép pillanat, sikerekben gazdag év kötődik számára az óvodánkhoz. 40 év túl hosszú idő ahhoz, hogy nyomtalanul eltűnjön egy ember életében. Emlékek sora villan fel gondolatainkban. Voltak vidám, lelkesedéssel teli napok, de a nehezebb gondokkal is mindig sikerült megküzdenie.
Anikó 1987 szeptember 1-én szakképzetlen óvónéniként kezdte meg a pályafutását, az óvodánkban, megszerette a gyerekeket, a kollégákat, majd miután lehetősége adódott a Szarvasi óvónőképző főiskolán óvodapedagógusi diplomát szerzett, innen fogva egészen a napjainkig a zagyvarékasi égszínkék óvoda gyermekeinek nevelése, fejlesztése volt a számára a legfontosabb feladata.
Örömmel készült a mindennapokra, hogy mindig a legjobb tudása szerint fejlessze a csoportjába járó gyerekeket, számukra sok élményt örömöt szerezhessen. Tartotta a kapcsolatot a szülőkkel, kollégákkal. 2017-től pedig a munkaközösségünk vezetője lett, igyekezett a legjobb tudása szerint összefogni az intézményi bemutató foglalkozásokat. Az önértékelések, tanfelügyeleti látogatások előkészítésében is kivette a részét.
Ezúton is szeretném megköszönni a segítségedet.
De egyszer minden véget ér, így ez az időszak is lezárul, vége a mindennapi készülésnek, elkövetkezik egy újabb szabadabb életszakasz, amikor kedved szerint oszthatod be a mindennapjaidat, jut idő arra amire csak szeretnéd, pihenésre, olvasásra, kirándulásra, több idő jut a kisunokádra, a családodra. Mert ez az időszak, ami következik: a megérdemelt pihenés ideje.
De nem üres kézzel hagysz itt bennünket, hanem magaddal viszed az elmúlt 40 év élményeit, emlékeit, a sok kis gyerek mosolyát, a vidám rendezvényeink hangulatát, a kollégákkal eltöltött munkás hétköznapok, és kirándulások emlékét, vidám pillanatait.
Gyorsan elszálltak az évek, ez a 40 év szinte észrevétlenül, de elröpült, most búcsúzunk, megköszönve mind azt, amit tőled kaptunk, mi munkatársaid, szülők és nem utolsó sorban a volt óvodásaid!
Ezzel a verssel szeretnénk köszönetet mondani! Kívánjuk, hogy legyen nagyon boldog az elkövetkező időszak számodra.

Balla Piroska: Óvónéni
Dolgoztál már sok-sok évet, benne tenger ölelésed
Millió szép mosolyod, ovisokat nyugtatott.
Anyjuk helyett anyjuk voltál, neveltél és gondoskodtál,
Meséltél és énekeltél, tanítani is szerettél
Titkokat is megőriztél, könnyeket is letöröltél.
Minden kicsit meghallgattál, bár szárnyad nincs, de tündér voltál
köszönjük a sok-sok évet, a rengeteg szép emléket!
Kívánunk jó egészséget, örömteli, boldog nyugdíjas életet!

Kedves Anikó! A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha vezetősége, és valamennyi volt és jelenlegi dolgozója nevében, kívánunk, egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli nyugdíjas éveket!
A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha dolgozói, Nyugdíjasai, óvodásai nevében:
Baloghné Lakatos Márta
Óvodavezető

Pedagógusok köszöntése


Pedagógus nap alakalmából kedves köszönő szavakkal, és egy-egy szál virággal köszöntötte Kurucz László Polgármester úr és Kiss Gyula Alpolgármester úr a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha valamennyi dolgozóját.
Békési Krisztina az Óvodánk Szülői munkaközösségének vezetője gyermekei és az óvoda valamennyi kis óvodása nevében mondott köszönetet az óvónéniknek, dajkáknak, a konyha dolgozóinak az éves kitartó munkájukért, a sok kedves szóért, a biztató tekintetekért, a sok finomságért, amit a konyhai dolgozók készítettek az óvodásainknak.
A pedagógusnapi ünnepélyünk lehetőséget adott arra, hogy a két 30 éves jubileumukat ünneplő munkatársunkat méltó módon köszönthessük.
Horváth Gizella 30 éve dolgozik óvodapedagógusként, ez idő alatt sok-sok kisgyerek kapott tőle kedvességet szeretetet, számtalan óvodást készített fel az iskolára. Mindezt nagy odaadással, szeretettel.
Miklós Tiborné pedig az iskola, majd az óvoda konyhán dolgozik hosszú évek óta. Ez időszak alatt sok finomságot készített a település gyerekeinek, az időseknek, és a menzára jelentkezőknek.
Megköszönve a kitartásukat, kívánunk mind a két kollégánknak nagyon jó egészséget, további kitartást, sikereket a munkájukban!

Kedves óvodám sok víg nap után itt a búcsú nap indul a csapat…


Június első hétvégéjén díszbe öltözött az óvodánk. Búcsúzásra készültünk, a Katica és a Nyuszi csoportba járó, nagycsoportos gyerekek köszöntek el az óvodától, a szeretett óvónéniktől, daduska néniktől, kedves kis pajtásoktól. A ballagó óvodásokkal utoljára, végig jártuk az udvart, az óvoda termeit, a kicsit megszeppent leendő iskolások dalokkal, versekkel köszöntek el az óvodás élettől.
A szülők, családtagok, pedig kicsit fátyolosszemmel de büszkén figyelték a gyerekeiket. Már milyen nagyot nőttek, mennyire ügyesek, okosak lettek az ő kis gyerekeik. Az óvodai dolgozók nevében kívánok minden kis búcsúzó óvodásunknak, jó egészséget boldog iskolás éveket!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Búcsúzunk az óvodától

Búcsúzunk az óvodától

Adomány érkezett az Óvodánkba


A Szolnoki Vízpartkörúti Idősek Otthonának egyik kedves lakója Ábel Imréné Ágika néni ellátogatott a Zagyvarékasi Égszínkék Óvodába. De nem érkezett üres kézzel. Sok-sok szép mesepárnát hozott gyermeknap alkalmából az óvodásainknak. A Katica csoportos gyerekek, nagy örömmel vették birtokba a gyönyörű, mintás párnákat, melyeket Ágika néni az idősek otthonában a Covid karantén ideje alatt a saját kezével varrogatott. Ágika néni a hosszú bezártság ideje alatt rengeteg kispárnát készített, melyeket a szolnoki óvodásoknak, illetve a mi óvodánknak ajándékozott.
A Katica csoportos gyerekek versekkel, dallal, a kispárnák felhasználásával mozgásos játékkal köszönték meg, és természetesen egy nagy öleléssel igyekeztek meghálálni a kedves felajánlást. Minden kisgyerek megtalálta a számára legszebb kispárnát, melyet szívesen magához ölelt. Ágika néni még arra is figyelt, hogy minden kis párnácska lefertőtlenítve, becsomagolva érkezzen a gyerekek kezébe. Az ajándékok szállításában megköszönjük Radócz Zoltán segítségét, illetve mindazoknak akik segítették ezt a kedves akció megvalósítását.
Nagyon köszönjük a felajánlást, a mindennapokban a játék során, a fejlesztő foglalkozások, mozgásos tevékenységekben is fogjuk használni ezeket a kis párnácskákat. Ágika néninek nagyon köszönjük az ajándékot, és kívánunk neki, nagyon jó egészséget, hogy még sok kisgyereknek szerezhessen örömöt a csodás kispárnáival!

Gyermenknap az oviban


Május utolsó hétvégéje a gyermekek ünnepe, ilyenkor a gyerekeket köszöntjük, ajándékokkal, élményekkel. Mi óvónénik is igyekeztünk emlékezetessé tenni a gyereknapot az óvodában. Azóvoda valamennyi dolgozója kivette a részét a készülődésből, a szervezési feladatokból. Az óvónénik, a változatos ügyességi játékokhoz szükséges eszközöket és a dekorációkat készítették elő, a daduska nénik pedig a vendéglátáshoz szükséges kellékeket készítették el.
A meglepetés gyereknap reggelén, szép színes szalagok, lufik, hangos zene fogadta az érkező gyerekeket. A finom reggeli után, játékos tornával kezdődött a parti, majd sok-sok játék várta a gyerekeket. Volt oroszlános, fakanalas célba dobó játék, teke, halászat fateknőből, dió pörgető, ejtőernyős, fazékdobálós, pók elkapós, billenő mérleghintás ügyességi játék. De nagy sikere volt az ovis Exatlon pályának, a folyosón való autózásnak is. Mindenki próbára tehette az ügyességét, a bátorságát, gyorsaságát, az egész ovi zsongott a gyerekek vidám zsibongásától.
A sok játék után jólesett a gyerekeknek a finom gyereknapi torta, a sok csemege, szörp, amit a szülőktől kaptunk. A csemegézés után folytatódott a buli, vidáman roptuk a táncot ebédig. A nap zárásaként minden kisgyerek egy -egy lufit vihetett haza a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából.

Köszöntés

A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha valamennyi kis óvodása, és dolgozója nevében kívánunk minden édesanyának, nagymamának,
Boldog Anyák napját!

A Húsvéti rajz és tojásfestő pályázat eredmény-hirdetése

A húsvéti rajz és tojásfestő pályázatra sok szép munka érkezett valamennyi szorgalmas kis óvodásunknak és családtagjainak, szeretettel gratulálunk!
A beküldött ötletes munkákból összeállított kiállításról készült videót, képeket a csoportok facebook oldalán tekinthetik meg.
A pályázók jutalmukat a szép oklevelet és a csokoládé tojáskát már meg is kapták!

Húsvéti üdvözlet

ÓVODAI BEIRATKOZÁS 2021-2022 NEVELÉSI ÉVRE

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a 2021-2022 nevelési évre az óvodai beiratkozás a szükséges óvintézkedések betartásával (csak maszkban kézfertőtlenítés után) és csak 1 szülő közreműködésével történik. 

Változás!


Tájékoztatom a kedves Szülőket, hogy a ma megjelenő, Kormány LEGÚJABB 111/2021, (III.6.) Korm. rendelete - A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről- alapján 2021 március 8 hétfőtől, az óvodában a rendkívüli szünet ideje alatt a szülő, törvényes képviselő kérelmére az óvoda gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.
A kormány azonban felkéri a szülőket, hogy a gyermek felügyeltet csak a LEGSZÜKSÉGESEBB ESETBEN- különösen munkavégzés, a védekezésben való részvétel miatt- VEGYÉK IGÉNYBE. Csak azokon a napokon amikor mind a két szülő dolgozik.
ENNEK MEGFELELŐEN, AKIK PÉNTEKEN A FELMÉRÉS SORÁN JELEZTÉK, HOGY IGÉNYT TARTANAK A GYERMEKFELÜGYELETRE, HÉTFŐN azokat a gyerekeket VÁRJUK AZ ÓVODÁBAN!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Tájékoztatás


Az emberi erőforrások minisztere 17/2021(III.5.) EMMI határozata alapján tájékoztatni szeretném a kedves szülőket, hogy a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 27/2021.(I.29.) kormányrendeletének határozata alapján:
Az óvodákban 2021 március 8-ától rendkívüli szünetet rendeltek el. A rendkívüli szünet utáni elsőmunkanap 2021.április 7.
Ezen időszak alatt Gyermekfelügyelet az intézményekben nem kerül megszervezésre. A gyermekek étkeztetését a veszélyhelyzet ideje alatt biztosítani kell.
Ennek megfelelően az egyszeri meleg étkezést azon gyermekek részére biztosítjuk, akik ezt a kiírásnak megfelelően jelezni fogják.
A mai napon 14:00 -óráig, telefonon, 06-56-540-025, vagy az óvodai facebook csoportban jelezhetik, KÉREM AZ EBÉDET, beírással.
Hétfőn csak annak biztosítjuk az ebédet, aki jelzéssel élt, illetve tisztára mosott ételhordóval jelentkezik a Főzőkonyhán / Zagyvarékas Iskola utca 12. / 11:30-12:00 időpont közötti időszakban.
Természetesen az étkezési igényeket a későbbiekben is lehet jelezni az Óvoda titkárságon
/2021 március 8-tól minden nap, déli 12:00 óráig/
Kérjük a kedves szülők megértését, és együttműködését!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Farsangoltunk


Bár még hideg van, hó tarkítja a tájat, de már a hóvirág kinyílott jelzi hamarosan azért érkezik a tavasz. Az óvodában már mi is várjuk a jobb időt, ezért farsang napján jó nagy hangos zenével, mulatozással vidám jelmezekkel próbáltuk mi is elűzni a telet.
A gyerekek már reggel a szebbnél szebb jelmezeikben érkeztek, és vidám zeneszóra ropták már korán reggel a táncot.
A délelőtt folyamán sok érdekes játék várta a gyerekeket, a székfoglaló, a seprűs tánc, tréfásfeladatokkal tarkított versenyjátékoknak nagy sikere volt. A bál sütemény és finom innivaló nélkül nem is lett volna igazi, de a szülők és a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány jóvoltából bőven jutott az ünnepi asztalra.
Meglepetésként Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyhája finom fánkkal kedveskedett a gyerekeknek, amit ezúton is szeretnénk megköszönni, a konyha valamennyi dolgozójának!

Screenasdshot_2

© Copyright 2022. Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha - Minden jog fenntartva!     Az oldalt készítette: HiSoft