Boldog Karácsonyt!

Ünnep készül, boldog ünnep…


A Zagyvarékasi Égszínkék Óvodában december hónap érkeztével, a szokásos ünnepi készülődés tartotta izgalomban a gyerekeket. Óvodásaink már nagyon várták a Mikulást. Az ünnepi díszbe öltöztetett óvodában minden a Mikulás várásról szólt. Készültek a mikulásnak az ajándékok, szóltak a dalok, vidáman mondták a verseket a gyerekek. A mikulás várás részeként, a Móricz Zsigmond Művelődési házban is jártunk, színházi előadást tekinthettünk meg, mely természetesen a Mikulás várásról szólt. Az intézményünk pedagógusai meglepetéssel, egy mese előadással készültek a gyerekeknek, A gyerekek nagy izgalommal figyelték a Róka koma, mint Mikulás című mesejátékot. Az óvónénik által játszott kis nyulacskák vidám történetét.
December 6.-án pedig megérkezett az ősz szakállú Mikulás, Lipták Jani bácsi jóvoltából igazi mikulás élményben részesülhettek a gyerekek. Sok ajándékkal érkezett a Mikulás, játékokkal, édességgel, a szülők, valamint a Zagyvarékasi Óvoda Konyha, a Zagyvarékasi Önkormányzat jóvoltából, három finomságokkal teli mikulás csomagnak örülhettek a óvodásaink, valamint Dóra Mónika helyi vállalkozó támogatásával még szalon cukrot is kaphattak a gyerekek, mellyel a Mikulás kínált meg mindenkit. A családok jóvoltából, sütemény és szörp is jutott a Mikulás bulira. Köszönjük a támogatásokat!
A december a karácsonyi várakozás időszaka. A Nyuszi csoportosaink szép versekkel, dalokkal tették hangulatosabbá a település első adventi gyertyájának meggyújtásának ünnepét. December 13.-án pedig a nagycsoportos fiúk a néphagyomány szerint Lucázni indultak a helyi intézményekbe. A középső csoportosok, az idősek klubtagjainak tették még hangulatosabbá a karácsonyi ünnepségüket dalos, verses műsorukkal, kis ajándékkal. Minden résztvevőnek mosolyt csalva az arcára. A karácsonyi játszóházunkban, minden csoport képviseltette magát, versekkel, dalokkal, segítve a családokat az ünnepi ráhangolódásban, erősítve az összetartozás jó érzését, Meghatódva énekeltük a csillagszóró szikrázó fénye mellett a Kiskarácsony nagy karácson kezdetű dalt gyerekek, szülők az óvoda dolgozói. Még egy meglepetésben volt még része óvodásainknak, mert a Jászalsószentgyörgyi műkedvelő előadócsoport Pásztor játékkal szórakoztatta a gyerekeket. Nagy élményt nyújtva a gyerekeknek. A karácsonyi ünnepvárás legutolsó mozzanata a település Csillagfényes karácsonyi rendezvénye, ahol a Nagycsoportosaink gyönyörű Betlehemes műsorral képviselték az intézményünket. A december tényleg sok-sok meglepetéssel, örömmel szolgált a gyerekeknek, bizonyára minden kisgyerek számára tudtunk olyan élménnyel szolgálni mely segített az ünnepi ráhangolódásban, a családdal együtt töltött ünneplésben.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Zsuzsika óvónénitől búcsúztunk


Alig múlt el egy év, és hogy az óvoda aktív és nyugdíjas dolgozói újra összegyűltünk, hogy egy újabb nyugdíjba vonuló óvó nénitől búcsúzzunk.
A gyerekek Zsuzsika óvónénije, Nagy Gáborné 40 év munkában töltött idő után elköszönt az óvodánktól. Fájó szívvel búcsúzik, mert sok élmény, emlék, szép pillanat, sikerekben gazdag év kötődik számára az óvodánkhoz.
Fiatal pályakezdőként, szakközép iskolai végzettséggel bolti eladóként kezdte meg a pályafutását. Majd a gyermekei születése után szakképzetlen óvónőként bontogatta szárnyait. A helyettesítés során úgy érezte, ez az a pálya, ami a kreativitásának, gyermekszeretetének megfelelő. Kollégák biztatására elvégezte a Szarvasi óvónőképző főiskolát, majd az általános iskolában napközis tanítóként helyezkedett el. Később pedig óvodapedagógusként rendületlenül dolgozott az óvodánk pedagógus munkaközösségében, velünk, értünk, a gyerekekért.
Hosszú éveken át dolgozott, nagy lelkesedéssel, mindenkor következetesen. Sok-sok gyermek, ma már családanyák-apák kedvence volt, akik a mai napig szívesen emlékeznek vissza a régi óvodás önmagukra, a kirándulásokra, mesékre, meseelőadásokra, tornafoglalkozásokra, közös programokra, élményekre. Jellemző volt rá, hogy mindig kutakodott kereste az újabb ötleteket, melyeket a csoportjában igyekezett megvalósítani. Az óvodai mozgáskotta módszer bevezetésében nagy szerepet vállalt, igyekezett átadni a tudását a kollégáknak. Figyelemre méltó volt a teherbírása, a kollégákhoz való alkalmazkodó készsége, legfőképpen a gyerekek iránt érzett szeretete.
Az óvodapedagógusi feladatok mellett, mindig vállalt számtalan feladatot a hosszú évek során. Bármilyen kéréssel fordulhattunk hozzá, nagyon aktívan vett részt a feladatok végrehajtásában.
Ezt is köszönjük Zsuzsika!
Gyorsan elszállt ez a 40 év szinte észrevétlenül, most búcsúzunk, mint nyugdíjastól, megköszönjük mind azt, amit tőled kaptunk, mi munkatársaid, szülők és nem utolsó sorban a volt óvodásaid! Búcsúzunk... És köszöntünk újra itt közöttünk, mert az élet úgy hozta, hogy a betöltetlen álláshelyek miatt igényt tartunk a munkádra!
Kívánjuk, hogy legyen nagyon boldog az elkövetkező időszak számodra.
Kívánunk számodra jó egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli, és aktív nyugdíjas éveket!

A Zagyvarékasi Égszínkék óvoda dolgozói, Nyugdíjasai, óvodásai nevében
Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető

Születésnapot ünnepeltünk!


A zagyvarékasi Égszínkék óvoda 18. születésnapját ünnepeltük. Az ünnepre a gyerekek, sok szép verssel, dallal készültek, melyet nagy izgalommal adtak elő az óvodánk indulójának közös éneklése után. A Mini csoportosok, még kicsit megilletődve, de a nagycsoportosok már bátran mondták el a köszöntőjüket. A rendezvényünkre a Zagyvarékasi Gyermekvár alapítvány egy tortával, üdítővel kedveskedett. A finom, csoki tortát a Cipó ház készítette. Csillogó szemekkel csodáltuk mindannyian a sok gyertyát és a szikrázó tűzijátékot, a hatalmas tortát.
A születésnapi parti, nem ért véget a tűzijátékos tortával, dalos köszöntővel, mert a köszöntő után zenés táncos műsorral a budapesti honvéd együttes művészei szórakoztatták a gyerekeket Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor.
Nagy sikere volt a vidám zenének, a vígan táncolt valamennyi kisgyerek, együtt énekelték a már ismert dalokat a művészekkel.
A rendezvényünkön velünk ünnepelt, Kurucz László Polgármester úr, Kiss Gyula képviselő úr, Csasztvanné Ballók Éva a Zagyvarékasi Móricz Zsigmond Művelődési ház igazgatója, Rab Fruzsina és Herczeg Andrea védőnő, Kézérné Szabó Orsolya a Szülői Munkaközösség elnöke megtisztelt bennünket a Zagyvarékasi Margaréta egyesület, és az Őszirózsa nyugdíjas egyesület vezetősége, és tagjai. Köszönjük a gyerekek nevében a vendégeinktől kapott üdítőt, és az édességet!
Egy jól sikerült élményekkel teli napot töltöttünk együtt az óvoda születésnapján!
Baloghné Lakatos Márta

Kirándultunk!


2019 október 17.-én kirándulni voltunk a nagycsoportos gyerekekkel a Szolnoki Reptár-Repülő múzeumban. A látogatás során sok érdekes élménnyel gazdagodtak óvodásaink. Láthattak repülőket, helikoptereket, a légi közlekedéssel kapcsolatos eszközöket, relikviákat, de a legérdekesebb a játszótér, és az igazi vadászrepülő kipróbálása volt a gyerekeknek.
A szülők hozzájárulása mellett nagy segítséget jelentett, hogy a , SZKTT Humán Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti központja pályázati forrásból biztosította a múzeumi látogatásunkhoz az utazás költségét.
AA Zagyvarékasi Égszínkék óvoda Óvodásai, és szülei nevében szeretném megköszönni Német Margit Központvezető asszonynak és munkatársainak a támogatást, mert kirándulással nagy örömet szereztek, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda nagycsoportos gyermekeinek.
Külön szeretném köszönetünket kifejezni, Tormáné Blaha Veronikának a Gyermekjóléti Szolgálat szociális segítőjének, aki el kísért bennünket a kirándulásra, és segített a gyermekek kíséretében is.

Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Mobilitás hete


Magyarországon a szeptember 16-tól 22-ig tartó Európai Mobilitási hét programjaihoz óvodánk is csatlakozott. A gyerekekkel sokat beszélgettünk a környezet védelemről, a mozgás fontosságáról, a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésről. Ennek kapcsán a Móricz Zsigmond Művelődésiház szervezésében egy rendőr érkezett az óvodánkba ki segített elmélyíteni a helyes közlekedés szabályait. Majd egy játékos kerékpáros vetélkedőn vettek rész a gyerekek. A vállalkozó kedvű óvodásaink egy-egy fényvisszaverő karszalagot kaptak a többieket pedig csokoládét és üdítővel vendégelték meg a Művelődési Ház dolgozói.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva meghirdette a rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatát.
A mi óvodánkból hét rajzpályázat érkezett: Kincses Krisztina, Guth Liliána, Tóth Benedek, Révész Nimród, Lázók Norbert, Major Erik, Poros József

Nagyon büszkék vagyunk minden pályázó óvodásunkra!

Faluház napja 2019


Nagy örömünkre a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Mókus csoportjának nagycsoportosai, a Faluház napján méltón képviselték Intézményünket. Nagyon büszkék voltunk rájuk!!
Gyönyörűen összeállított táncos műsorukkal elkápráztatták a közönséget,
Itt is szeretnék gratulálni a gyerekeknek, a táncot betanító két pedagógusnak Konkáné Fekete Márta és Nagy Gáborné óvodapedagógusoknak!

Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Elmúlt a nyár, itt az ősz, kampósbottal jár a csősz…


Az Égszínkék Óvoda családi napjai közül a legelső a szüret, melyre szeretettel vártuk a óvodásaink családtagjait, ismerőseit is.
A sok vendég között megtisztelte a rendezvényünket, Dr. Fekete Nóra Zagyvarékas jegyzője, Kurucz László képviselő úr is.
Az ősz kezdetével a szüreti mulatságot mindig nagy készülődés előzi meg, az óvodában. Őszi vereseket, dalokat mondogatunk, feldíszítjük a csoportszobákat és az óvoda udvarát. Idén a Kézér-farm jóvoltából, kukoricaszárral, szalmabálából készült dekorációval, csőszkunyhóval, rengeteg töklámpással tettük hangulatosabbá az óvodánk udvarát. Sok szőlőt, gyümölcsöt kaptunk, az anyukák és a nagymamák, finomabbnál finomabb kalácsokat, süteményeket sütöttek. Az Abonyi Pékség, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítvány, a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda Konyha, Kiss László, Gál Zsolt, Kézér Csaba vállalkozó is támogatta az óvodánk rendezvényét. Köszönjük ezúton is a támogatásokat.
Vidáman dalolással, mókázással szőlőszemezgetéssel telt a délelőtt, minden csoportban szorgos kezek dolgozgattak, így szaporodott a mustnak való szőlő. Délután a gyerekek dalos, táncos műsora után, oklevéllel, édességgel jutalmaztuk a töklámpa faragóverseny résztvevőit.
Majd Nagy Gáborné Zsuzsika óvónéni vezetésével kezdődő táncházban vidáman ropták a kicsik, és a nagyobbak, még a szülők is bekapcsolódtak a mulatozásba. A táncházzal nem fejeződött be a vidám délután, hiszen ezután következett a szüreti vásár, ahol minden kisgyerek vásárolhatott az óvó néniktől kapott krajcárkáért, valamilyen vásárfiát, kedvére ehetett zsíros kenyeret, ihatott mustot, szörpöt, limonádét. Az óvónénik vezetésével pedig számtalan népi játékot próbálhattak ki a gyerekek, és a családtagok, fazék dobálást, dió pörgetőt, halászatot- fateknőből, kukoricát morzsolhattak kis sámliról, megfigyelhették, hogyan préselik ki az apukák a szőlő levét a mustot.
A Zagyvarékasi Margaréta Ifjúsági néptánc csoport két tagja Kovács Klaudia, és Kardos Attila mezőségi tánccal lepték meg a közönséget. Jó volt látni régen volt óvodásaink táncát. A szép napsütéses délután, vidáman telt egészen estig, amikor a vendégeink, megcsodálhatták az 56 darab töklámpa hangulatos fényeit.
Ezúton is szeretném megköszönni a sok támogatást, az óvoda valamennyi dolgozójának az aktív közreműködést, rendezvény szervezésében, lebonyolításában végzett munkájukat, a Zagyvarékasi Polgárőröknek a helyszín biztosítását.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Töklámpa-faragó verseny

Szüreti mulattság

Békefutók Zagyvarékason


Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A Peace Run tulajdonképpen egy ünnepsorozat, amely végigvonul a településeken, országokon és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot és örömöt hirdet.
Az alapító, Sri Chinmoy alapelveit követve, minden országban a helyi szervezők önkéntesen végzik munkájukat, a helyi közösségek szolgálatára, a nemzetközi barátság és megértés jegyében. 2019 május 23.-án mi is a Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda pedagógusai, és óvodásai , köszöntöttük a településünkre érkező, Béke futás részvevőit, dallal és a Peac Run jelképével díszített zászlókkal . Ezzel kifejezve, hogy számunkra is nagyon fontos a Béke, a harmónia.

Gyermeknap az Égszínkék Óvodában


Májusi eső aranyat ér mondja a szólás-mondás, mi azért nem nagyon örültünk neki a gyermeknapi rendezvényünk alkalmával. Hiszen nagy örömmel készülődtünk az idei gyermeknapra, sok finomsággal, meglepetés Buborék partival, arcfestéssel, sokféle ügyességi játékkal.
A csöpörgős eső ellenére nagyon vidámra sikerült a parti, a gyerekek vidám tánca után Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor a Budapesti Honvéd Együttes művészei igazán színvonalas műsorral szórakoztatták a gyerekeket. Óvodásaink, és a leendő óvodásaink együtt énekelték a fellépő előadókkal a már jól ismert dalokat, táncolhattak, mozoghattak kedvükre. A szülők örömmel nézték a gyerekek vidám arcát.
A családi nap további részében mindenki kipróbálhatta ügyességét, a dobó, célzó, horgászos játék során, készültek a gyereknapi szép nyakláncok, fogytak a finom zsíros kenyerek, a limonádé, és a szörp is kelendő volt.
A legnagyobb érdeklődés talán az arcfestésnél volt, sorban várakoztak a gyerekek, hogy a számukra legkedvesebb figura, képét ölthessék magukra, voltak, akik hercegnős, pókemberes, különböző állatkák képét kérték az arcukra. Mindenki megelégedéssel nézegette magát a tükörben. Készültek a fotók az aranyos kis arcocskákról.
A szomorú idő ellenére nagyon vidám délután töltöttünk együtt. Rendezvényünk nem sikerülhetett volna a támogatóink segítsége nélkül. Köszönjük, Király Zsoltnak a PEZE Pékség ügyvezető Igazgatójának, és Gál Zsolt vállalkozóknak a felajánlásaikat, az Őszirózsa nyugdíjas egyesületnek az édességeket, a Zagyvarékasi Óvoda konyhának, a szülőknek, Szülői szervezetnek, a Zagyvarékasi Gyermekvár Alapítványnak, a támogatást, a Zagyvarékasi Polgárőröknek a helyszín biztosítását.
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető

Búcsúztunk a nyugdíjba vonuló Polónyi Zsuzsika óvónénitől


Alig múlt el egy év, és hogy az óvoda aktív és nyugdíjas dolgozói újra összegyűltünk, hogy egy újabb nyugdíjba vonuló óvó nénitől búcsúzzunk, a gyerekek Zsuzsika óvónénije, Polónyi Zsuzsanna 40 év munkában töltött idő után elköszönt az óvodánktól. Fájó szívvel búcsúzott, mert sok élmény, emlék, szép pillanat, sikerekben gazdag év kötődik számára az óvodánkhoz.
40 év túl hosszú idő ahhoz, hogy nyomtalanul eltűnjön egy ember életében. Emlékek sora villan fel gondolatainkban. Voltak vidám, lelkesedéssel teli napok, de a nehezebb gondokkal is mindig sikerült megküzdenie.
Fiatal pályakezdőként került a zagyvarékasi óvodába. Szakközép iskolai végzettséggel óvónőként bontogatta szárnyait. Segítették az akkori kollégái, és az akkori vezetője Legezáné Marika néni, akire mindig tisztelettel gondolt és emleget. A Szarvasi óvónőképző főiskola elvégzése után, rendületlenül dolgozott az óvodánk pedagógus munkaközösségében, velünk, értünk, a gyerekekért.
Hosszú éveken át dolgozott, nagy lelkesedéssel, mindenkor következetesen. Sok-sok gyermek, ma már családanyák-apák kedvence volt, akik a mai napig szívesen emlékeznek vissza a régi óvodás önmagukra, a kirándulásokra, mesékre, bábelőadásokra, tornafoglalkozásokra, közös programokra, élményekre. Az óvodai bábszakkör egyik oszlopos tagja volt, sok-sok alkalommal sikerült meglepetést szereznie a gyerekeknek bábelőadásokkal. Figyelemre méltó volt a teherbírása, a kollégákhoz való alkalmazkodó készsége, legfőképpen a gyerekek iránt érzett szeretete.
Az óvodapedagógusi feladatok mellett, mindig vállalt számtalan feladatot a hosszú évek során. A must préselést, az ugráló vár felügyeletét, a teknős Benőke gondozását, az utóbbi időszakban pedig a húsvéti nyuszi szerepét is magara vállalta. Ezt is köszönjük Zsuzsika!
Eljött a pihenés ideje számodra. Megérdemelsz egy kicsit lassabb tempót, nyugalmat. Bár tudjuk erre nem nagyon tartasz igényt. Ezt bizonyítja, hogy a nyugdíjas napjaidat milyen aktívan éled. Sokszor mondod, hiányozni fog számodra az óvoda, a gyerekek, mi mindig szívesen visszavárunk, akár nyugdíjas dolgozóként, akár csak segítőként egyaránt!
Gyorsan elszállt ez a 40 év szinte észrevétlenül, most búcsúzunk, megköszönjük mind azt, amit tőled kaptunk, mi munkatársaid, szülők és nem utolsó sorban a volt óvodásaid!
Kívánjuk, hogy legyen nagyon boldog az elkövetkező időszak számodra.

Kívánunk jó egészségben eltöltött, nyugodt, békés, örömteli nyugdíjas éveket!

A Zagyvarékasi Égszínkék óvoda dolgozói,
Nyugdíjasai, óvodásai nevében
Baloghné Lakatos Márta
Óvoda vezető 

Gratulálunk a Jubiláló Pedagógusainknak!


A Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda dolgozói, és óvodásai nevében nagy szeretettel, és köszönettel gratulálunk Polónyi Zsuzsanna óvónéninek, aki 40 éve, Bagossyné Mészáros Marianna óvónéninek aki 25 éve dolgozik óvodapedagógusként. Szorgalmas, lelkiismeretes munkájukkal segítették, támogatták a zagyvarékasi óvodás gyermekek előre haladását.
Kívánunk nekik jó egészséget, további munkájukban sikereket!
Baloghné Lakatos Márta
Intézményvezető 

Screenasdshot_2

© Copyright 2022. Zagyvarékasi Égszínkék Óvoda és Konyha - Minden jog fenntartva!     Az oldalt készítette: HiSoft