Hírek, közlemények, hirdetmények...

 • MBHBank közlemény

  Az MBH Bank Zagyvarékas, Szabadság tér 1. alatt üzemelő Mobil Bankfiókjának technikai okok miatti átmeneti zárvatartásáról
   
  Tájékoztatjuk, hogy az 5051 Zagyvarékas, Szabadság tér 1. alatt üzemelő Mobil Bankfiók technikai okok miatt átmenetileg 2023.09.28-án zárva tart. Legközelebb 2023.10.05-én nyit ki.
  Az esetleges kellemetlenségekért elnézését kérjük!
   
  Legközelebbi bankfiókjaink:
  5000 Szolnok, Nagy Imre krt. 10/A.
  5000 Szolnok, Hősök tere 1.
   
  Legközelebbi ATM:
  5000 Szolnok, Nagy Imre krt. 10/A.
  5000 Szolnok, Hősök tere 1.
   
  Pénzügyeit bankfióki sorban állás nélkül, gyorsan, biztonságosan és egyszerűen az MBH Netbankban:
  MBH Bank Videobankon:
  https://www.mbhbank.hu/videobank keresztül is intézheti.
   
  Kérjük, látogasson el honlapunkra az mbhbank.hu weboldalra, vagy keresse telefonos ügyfélszolgálatunkat a nap 24 órájában (06 80 350 350), ahol munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére!
  Az Önhöz legközelebbi bankfiókot és ATM készüléket megtalálja az mbhbank.hu weboldalon, a fiókkereső menüpont alatt https://www.mbhbank.hu/fiokkereso .
   
  Szíves megértését köszönjük!
   
  Budapest, 2023.09.20.
 • Értesítés gallyazási, fakivágási, nyiladéktisztítási munkálatokról

  Az OPUSZ TITÁSZ Áramhálózati Zrt. megbízásából a Béres Erdészeti Szolgáltató Kft. a 0,4 és 22 Kv-os hálózat  Zagyvarékas bel- és külterületén az áramszolgáltató tulajdonában lévő hálózat biztonsági övezetében /2007. évi LXXXVI. törvény 124.§ d) pontja, 133.§ (3) bekezdése, 137.§-a illetve a 122/2004. (X.15.) GKM rendelet, 180/2002 (VIII.23.) Korm. Rend. Alapján/
   
  2023. 10. 01-től  2023.10.31-ig nyiladéktisztítási, gallyazási és fakivágási munkálatokat végez.
   
  A fák és bokrok ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik, ezért az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles a saját ingatlanán a vezeték biztonsági övezetét érintő fák és bokrok ágait eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezetének határain belülre nyúlnak. Amennyiben az ingatlan tulajdonosa (kezelője) nem tesz eleget kötelességének, az áramszolgáltató külső vállalkozóval végezteti el ezeket a munkálatokat. Az eltávolított növényi részek, kivágott fa, gally a terület tulajdonosát, kezelőjét illetik.
  Az OPUSZ TITÁSZ Áramhálózati Zrt. felhívása alapján a növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, a veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.
  A biztonsági övezetben fa vagy más növény akkor telepíthető, hagyható meg, ha végleges kifejlett állapotában 35 kV felett 200 kV névleges feszültségszintig 3 méternél, 1 kV felett 35 kV névleges feszültségszintig 2 méternél, 1 kV-nál nem nagyobb névleges feszültségszintnél 1 méternél jobban, annak legkedvezőtlenebb helyzetében sem közelíti meg az áramvezetőt, az éves növekményt is figyelembe véve.
   
  A biztonsági övezetben a növényzetre vonatkozó tilalom szerint tilos olyan növényzet telepítése és tűrése, amelynek magassága kifejlett állapotában meghaladja a 4 métert, olyan növényzet telepítése és tűrése, amely a nyomvonal és az oszlopok járművel való megközelítését akadályozza.
   
  Az élet-, baleset- és vagyonbiztonság érdekében kiemelten fontos a feszültségmentesítés elvégzése és a szakfelügyelet, melyet az OPUSZ TITÁSZ Áramhálózati Zrt. elvégez, illetve térítésmentesen biztosít.
  Zagyvarékas, 2023. szeptember 18.
  Zagyvarékas Község Önkormányzata
   
 • Tájékoztatás

  Az egészségügyi alapellátás körébe tartozó felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi szolgáltatásról

 • Hirdetmény földi szúnyoggyérítésről

   
  Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
   
  A kezelés pontos időpontja: 2023. 09. 13. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a pótnapok: 2023. 09. 14. napja, ugyanebben az időben.
   
  Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
  A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
   
  A lakosság részére javasolt intézkedések: 
  A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 
  A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
   
  Zagyvarékas, 2023. szeptember 11. 
   
  Dr. Farkas Anita
  jegyző

Oldalak